بازگشت

مقدمه


قيام امام حسين در تاريخ اسلام ، يكي از بزرگ ترين دستاوردهاي دين مبين و جهاني اسلام است و نشانه پايداري و جاودانگي ِ حقيقت . امام حسين ، امام عاشقان ، آن رمزآموز قرآن ، با خون خود، تفسيرگر توحيد و بيدارگرِ بندگان ِ غافل خدا بود. كسي كه با مبارزه و قيام اش ، در راه حق و حقيقت ، اسوه حق جويان عالم گشت و انسان ها را درس آزادگي آموزانيد و شهادت اش ، الحق كه جاني تازه به اسلام بخشيد؛ به گونه اي كه امروزه ،نام وي روشني بخش جان رهروان دين و آزادگان است و سبب تازگي ايمان شان :



تار ما از زخمه اش لرزان هنوز

تازه از تكبير او ايمان هنوز



قيام امام حسين ، عليه منفورترين چهره اهريمني آن روزگار، يعني يزيد بن معاويه بوده . كسي كه تاريخ نگاران و نويسندگان و شاعران ، در مذمت او هزاران صفحه نوشته اند.

ابن طباطبا (طقطقي ) در تاريخ فخري خود، درباره خلافت سه سال و شش ماهه يزيد مي نويسد: «سال اول حسين را كشت ، سال دوم مدينه را چپاول كرد و سال سوم كعبه را مورد تاخت و تاز قرار داد. مردم مدينه در خلع يزيد قيام كردند و فاجعه كربلا، به سبب دعوت به خلافت عبداله بن زبير و تلاش يزيد و سردارانش براي سركوب وي صورت گرفت .

گويند مادر يزيد مسيحي بوده و به همين دليل خود يزيد به مسيحيت گرايش داشته است . اشعار يزيد كاملاً بي اعتقادي او را به اسلام و وحي ثابت مي كند:



«لَعِبَت هاشِم ُ بِالْمَلِك ِ

فَلاخَبَرٌ جاءَ وَ لا وحي ٌ نزل َ»!



بني هاشم با سلطنت بازي كردند. نه نبوتي آمد و نه وحيي نازل شد!

مي نويسند: وقتي اسراي اهل بيت به شام و محله جيرون رسيدند، يزيد گفت : من انتقام خود را از پيامبر اسلام گرفتم .

يزيد سه خيانت و جنايت بزرگ در دوران حكومتش انجام داد كه در تاريخ اسلام بي سابقه بود:

1ـ شهادت امام حسين (ع) در كربلا و اسارت دل خراش اهل بيت پيامبر (ص) به شام و....

2ـ او طي حادثه خون بار حرّه ، سه روز جان و مال و ناموس مردم مسلمان مدينه وصحابه پيامبر (ص) را براي سربازان خود (پس از كشتار و قتل عام )، حتي در مسجد النبي ،مباح كرد. اين خيانت به فرماندهي مسلم بن عقبه انجام گرفت . وي سپس از مردم مدينه به عنوان عبد و برده ، براي يزيد بيعت گرفت . در اين حادثه ، علاوه بر كشتار بسياري ازمهاجران و انصار و صحابه ، تجاوز ناموسي به حدي بود كه مي گويند: هزار كودك نامشروع از دختران و دوشيزگان مهاجر و انصار مدينه متولد شدند.

جالب اين جاست يزيد داراي پانزده پسر و چهار دختر بوده ، اما نسلي از او نمانده است ، ولي از امام زين العابدين (ع) كه تنها بازمانده امام حسين (ع) بود، هزاران ذريّه پيامبر (ص) به يادگار مانده است .

ابن جوزي حنبلي ، يكي از علماي اهل سنت و صاحب كتاب : «الرّدُ عَلي المتَعَصَّب ِالعنيد» است . وقتي از او درباره لعن يزيد سؤال شد، در پاسخ مي گويد: «اجازه احمد حنبل [لعنه ...] احمد حنبل لعنش را جايز مي داند.

3 ـ سومين جنايت يزيد: حصين بن نمير، براي سركوبي عبداله بن زبير، مكه را محاصره كرد و منجنيق را بر كوه ابوقيس نصب كرد و كعبه را به آتش كشيد، ولي مرگ او فرا رسيد و يزيد هلاك شد.