بازگشت

نتيجه گيري


تاريخ بشر در بردارنده حوادث و رخدادهاي فراواني است ، بخشي از اين حوادث را قيام هاي متعددي تشكيل مي دهد كه هر كدام خود داراي جريان ويژه اي بودند. گاه ممكن است اين انقلاب ها پيام هايي را به نسل هاي بعد منتقل نموده باشند اما ديري نپاييده كه به تدريج ديگر روحي زنده و موثر نداشته اند و پس از چندي از اذهان رفته اند. به كلام ديگر اين پيام ها با نسل هاي بعد و خواسته هاي آنها نتوانسته اند ارتباط برقرار كنند و يا به نيازهاي آنان پاسخ دهند. حال با اين مقدمه مختصر به گفته همگان - خواه شيعه ياغير شيعه از مسلمانان و حتي غير مسلمانان - به اين نكته تاكيد مي كنيم كه پيام هاي حماسه امام حسين (ع) جاويدان است .

چنانچه جواهر لعل نهرو راه آزادي ملت خويش (هنديان ) را از يوغ استعمار انگلستان - در دوران مبارزات مردم هندوستان با استعمار - پيروي از امام حسين مي داند. اما سؤال اساسي آن است كه ما - به عنوان علاقه مندان و پيروان اين امام همام - تا چه ميزان اين پيام ها را شناخته و مورد تحليل و ارزيابي قرار داده ايم ؟

لاجرم برخود لازم مي دانيم تا براي درك و تبيين موضوع فوق تلاشي كنيم تا از اين طريق حيات خود و جامعه مان را از حضور روح اين ابرمرد هميشه زنده تاريخ عطرآگين نماييم و نسل جوان ما كه در دوران بسيار حساس و ويژه اي به سر مي برد ازخطر گمراهي و كجروي نجات يابد.

قرآن كريم نيز به اين امر ارزشمند و پرمحتوا اقدام نموده است و از طريق بيان سرگذشت امت هاي پيشين و انبيا و اولياي الهي قصد دارد مردم را متنبه نمايد و هم چنين الگوهاي برجسته را به آنها عرضه كند. ضمن اين كه مي توان از اين طريق پيام هاي آنها را نيز دريافت .

لذا ضرورت دارد براي دريافت پيام هاي امام حسين (ع) كه خود قرآن ناطق بود،تلاش و سعي وافر به عمل آوريم .

البته بايد اعتراف كنيم كه ما را ياراي آن نيست تا با تسلط بر اين موضوع ، همه ابعاد و زواياي آن را روشن نماييم اما بر حسب وظيفه در حدي كه مقدور است ، ضرورت دارد تلاش نماييم . براين اساس پيامهاي هميشه زنده و حماسه جاويدان امام حسين رامي توان در موارد ذيل بيان نمود: