بازگشت

اداي امانت


هنگامي كه پيامبر اكرم «ص» معاذ بن جبل را براي اداره ي يمن به آن سرزمين فرستاد، سفارشهاي بسيار مهمي به او كرد، از جمله فرمود: «اي معاذ! قرآن را به مردم بياموز، و آنان را با اخلاق نيك


تربيت كن، و موقعيت هر كس را - آنچنان كه هست - در نظر بگير... و امانتهاي مردم را - چه كم و چه بسيار - به صاحبان آنها باز گردان... تو را سفارش مي كنم به رعايت تقوي، و راستگويي، و وفاداري به قول و پيمان، و اداي امانت، و ترك خيانت، و بنرمي سخن گفتن، و به همه سلام كردن...». [1] .

پيامبر «ص» در خطبه ي «حجة الوداع» نيز سفارشهاي بسيار كرد، از جمله فرمود: «هر كس امانتي نزد او باشد، بايد به صاحب آن امانت - كه او را امين دانسته است - باز گرداند». [2] .

و در وصاياي اميرالمؤمنين «ع» آمده است كه فرمود: «أدوا الأمانات و لو الي قتلة الأانبياء، امانتها را به صاحبان آنها رد كنيد، اگر چه قاتلان پيامبران باشند». [3] .

و امام محمد باقر «ع» فرمود: «بر شما باد به ورع (ترك معصيت)، و كوشيدن (در كارها و همچنين عبادتها)، و راست گفتن، و باز گرداندن امانت به هر كس به شما امانتي سپرده باشد، چه آدم خوب و چه آدم بد، زيرا اگر قاتل علي «ع» به من امانتي بسپارد به او رد خواهم كرد». [4] .


پاورقي

[1] «تحف العقول» ص 26 - 25.

[2] «تحف العقول» ص 29 و 74.

[3] «تحف العقول» ص 29 و 74.

[4] «تحف العقول» ص 218، نيز 276.