بازگشت

نام روضه خوانها در دفتر حضرت فاطمه زهرا


عالم فرزانه حامي مكتب اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام


حجة الاسلام و المسلمين آقاي حاج سيد مرتضي مجتهدي سيستاني نقل كردند: عموي بزرگوارم ثقه المحدثين مرحوم آقاي حاج سيد ابراهيم مجتهدي سيستاني اعلي الله مقامه از ذاكرين قديمي و اهل منبر و همچنين سركشيك آستان قدس رضوي حضرت علي بن موسي الرضا عليهماالسلام بود. آن مرحوم در يك رؤياي مهم - كه بايد درس عبرتي براي همه ي ذاكرين و خدمتگزاران دربار حضرت سيدالشهداء عليه السلام باشد. به محضر حضرت صديقه ي كبري فاطمه زهرا عليهاالسلام مشرف شدند و دفتري را در خدمت آن بزگوار گشوده مي بينند. از آن حضرت سؤال مي كنند: اين دفتر چيست؟

حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام در پاسخ ايشان مي فرمايند: نام روضه خوان هاي فرزندم حسين در اين دفتر ثبت شده است.

ايشان نگاه مي كنند، مي بيند نام عده اي از مرثيه خوانان در آن دفتر ثبت شده و همچنين مقدار پولي كه در مجالس دو ماه محرم و صفر آن سال به جهت خواندن روضه به آنان داده مي شود دقيقأ در آن دفتر آمده است.

آن مرحوم نام خودشان را نيز در آن دفتر مي بينند و متوجه مي شوند كه در مقابل نام ايشان نوشته شده: سي تومان!

از خواب بيدار شده و از رويايي كه ديده بودند سخت متعجب مي شوند؛ زيرا سي تومان گرچه در آن زمان براي يك مجلس مبلغ زيادي بوده ولي براي دو ماه و براي مجالس زياد غير قابل باور بوده است.

اتفاقأ در آن سال چند روز به ماه محرم مانده بود كه ايشان بيمار شده و قدرت خارج شدن از منزل را از دست مي دهند و بيماري ايشان هم چنان ادامه مي يابد تا ماه محرم و صفر تمام مي شود. در مدت دو ماه فقط يك روز حال ايشان سبك شده و در يكي از مجالس خود شركت مي كنند و بعد از مجلس صاحبخانه پاكتي را به ايشان مي دهد كه در آن سي تومان پول بوده است.

پس از آن صادق بودن رؤياي ايشان واضح مي شود و روشن مي شود كه چقدر حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام به مجالس روضه و همچنين به مرثيه


خوانان عنايت دارند! و چگونه همه ي آنها با نظم و برنامه در كنترل آن حضرت است.

براي روشن شدن اهميت روضه خواني و مجالس روضه اي كه با اخلاص و ارادت برپا مي شود، و مورد توجه خاص حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام است به اين روايت توجه كنيد:

امام صادق عليه السلام در روايتي مي فرمايند:

«ما من باك يبكيه الا و قد وصل فاطمة و أسعدها عليه و وصل رسول الله صلي الله عليه و آله و أدي حقنا». [1] .

هيچ كس نيست كه براي امام حسين عليه السلام گريه كند مگر آن كه گريه ي او به حضرت فاطمه عليه السلام مي رسد و او را بر گريه براي امام حسين عليه السلام كمك مي كند، او به رسول خدا صلي الله عليه و آله مي رسد، و حق ما را (در اين باره) ادا مي كند.

در روايت ديگري امام صادق عليه السلام درباره ي اهميت گريه بر امام حسين عليه السلام مي فرمايند:

«...انه لينظر الي من يبكيه فيستغفر له و يسأل أباه الاستغفار له و يقول: أيها الباكي لو علمت ما أعد الله لك لفرحت أكثر مما حزنت و أنه ليستغفر له من كل ذنب و خطيئة». [2] .

امام حسين عليه السلام به كسي كه بر ايشان بگريد مي نگرند، آنگاه براي او استغفار مي كند و از حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام مي خواهند كه ايشان هم براي او طلب آمرزش كنند. و به گريه كننده مي فرمايند: اگر مي دانستي كه خداوند چه چيزي را براي تو آماده نموده بيشتر از مقداري كه غمگين شدي مسرور


مي شدي و امام حسين عليه السلام براي او طلب آمرزش ‍ مي كند و از هر گناهي و خطايي كه انجام داده است.



يك قطره اشك در غم آن خسرو شهيد

صدنامه ي سياه گنه مي كند سفيد



از روايت استفاده مي شود اين است كه مجالس روضه در منظر امام حسين عليه السلام است و كساني كه شركت مي كنند مورد نظر و عنايت آن حضرت هستند. بنابراين كساني كه در آن مجالس حضور پيدا مي كنند، بايد بدانند در منظر حضرت سيدالشهدا عليه السلام هستند و احترام و ادب را كاملا رعايت كنند.

نكته ي بسيار مهم ديگر اين است كه گريه كنندگان بر امام حسين عليه السلام بايد پس از عزاداري و گريه براي ظهور منتقم خون آن حضرت دعا كنند و از خداوند بخواهند كه در تعجيل فرج حضرت بقيه الله ارواحنا فداه تعجيل نمايد تا در اين هنگام مورد عنايت و دعاي امام زمان صلوات الله عليه نيز واقع شوند.

در يك رؤياي صادقه حضرت امام عصر عليه السلام ارواحنا فداه فرمودند:

«اني لأدعو لكل مؤمن يدعو لي بعد ذكر مصائب سيدالشهداء في مجالس العزاء». [3] .

«من حتما دعا مي كنم براي هر فرد باايماني كه در مجالس سوگواري بعد از ياد مصايب سيدالشهدا براي من دعا نمايد.»



پاورقي

[1] بحار الأنوار، 45: 206

[2] بحار الأنوار، 27: 300.

[3] مکيال المکارم، 1: 334.