بازگشت

تشكيل حكومت اسلامي


نقش حكومتها در اصلاح و فساد جوامع بر كسي پوشيده نيست. اسلام دين جامعي است و اجراي اصول اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي آن بدون تشكيل حكومت ممكن نيست. برخي از علماي اسلامي بر اين عقيده اند كه مهمترين انگيزه امام حسين از انجام اين قيام ايجاد حكومت اسلامي بوده است. [1] امام خميني (ره) در اين زمينه مي فرمايند:

زندگي سيدالشهدا، زندگي حضرت صاحب سلام الله عليه، زندگي همه انبياء عالم، همه انبياء از اول، از آدم تا حالا همه شان اين معنا بوده است كه در مقابل حكومت جور، حكومت عدل را مي خواستند درست كنند. [2] .

ايشان كه عدم تشكيل حكومت حق را از مهمترين و ريشه دارترين آسيبهاي جامعه اسلامي مي دانند اظهار مي دارند:

اگر گذاشته بودند كه حكومتي كه اسلام مي خواهد، حاكمي را كه خداي تبارك و تعالي امر به تعيينش فرموده است، رسول اكرم تعيين فرموده اگر گذاشته بودند كه آن تشكيلات پيش بيايد حكومت اسلامي باشد آن وقت مردم مي فهميدند كه اسلام چيست ومعني حكومت اسلامي چيست. [3] .

و لذا بهترين راه تصحيح جامعه از نظر ايشان اين است كه:

توده هاي آگاه وظيفه شناس و ديندار اسلامي متشكل شده، قيام كنند و حكومت اسلامي تشكيل دهند. [4] .


پاورقي

[1] براي اطلاع بيشتر مراجعه کنيد به کتاب شهيد جاويد نوشته آقاي صالحي نجف آبادي و کتاب چرا حسين قيام کرد؟

نوشته مرحوم استاد محمد تقي شريعتي، نگارنده مقاله حاضر تاملاتي را بر اين نظريه وارد داشته است که براي اطلاع از آن مي‏توانيد به مقاله تحليلي از قيام امام حسين (ع) که در روزنامه سلام در مرداد ماه 1370 شمسي به نام وحيد سلامي به چاپ رسيده است مراجعه فرماييد.

[2] امام خميني (ره)، قيام عاشورا، ص ‏38.

[3] امام خميني (ره)، صحيفه نور، جلد اول، ص‏167 .

[4] امام خميني (ره)، ولايت فقيه، 173 .