بازگشت

خواندن آيه ي: «ان الله و ملائكته يصلون الخ بعد از نمازها»


و اگر كسي بعد از تكبيرات سه گانه بعد از نماز آيه ي شريفه ي:


ان الله و ملائكته يصلون علي النبي.... الخ

را بخواند و بعد از آن صلوات بفرستد و بعد مشغول تسبيح صديقه ي طاهره عليهاالسلام بشود مانعي ندارد به نحوي كه در تشهد نشسته بود به وضع نشستن خود چنانجه بيان شد تغيير نداده باشد و تسبيح حضرت زهراء عليهاالسلام را به جا بياورد در موقع خود آورده است.

شيخ صدوق قدس سره در كتاب خصال به سندي كه در غايت وثاقت و اعتبار است از امام صادق عليه السلام از اميرالمؤمنين عليه السلام نقل كرده كه: در مجلس واحد چهار صد فقره از چيزهائي كه براي شخص مسلم در دين و دنيايش صلاحيت دارد تعليم فرموده در ضمن همان حديث شريف است كه فرموده: فاذا فرغ العبد من صلاته فليصل علي النبي صلي الله عليه و آله و يسأل الله الجنة و يستجير من النار و يسأله ان يزوجه من الحور العين، فانه من صلي علي محمد النبي صلي الله عليه و آله سمعه النبي و رفعت دعوته.... الخ.

باز در همان حديث شريف قبل از فقرات شريفه ي فوق كه نقل شد فرموده: اذا قرأتم «ان الله و ملائكته يصلون علي النبي».

فصلوا عليه في الصلاة كنتم او في غيرها [1] .


از اين فرمايشهاي امام عليه السلام به خوبي استفاده مي شود كه بعد از فارغ شدن از نماز صلوات فرستادن استحباب دارد و هر وقت آيه ي شريفه ي: ان الله و ملائكته.... الخ قرائت شود به صلوات گفتن امر فرموده است خواه در اثناء نماز باشد يا در غير حال نماز و اگر آيه ي شريفه بعد از نماز خوانده شود پس باز امر به صلوات فرستادن فرموده است.


پاورقي

[1] خصال جزء دوم ص 630 -629 ط تهران سال (1389) ه. ق و در همان حديث مي‏فرمايد: صلوا علي محمد و آل محمد فان الله عز و جل يقبل دعاءکم عند ذکر (محمد) و دعائکم له و حفظکم اياه صلي الله عليه و آله خصال ج 2 ص 613 ط تهران.