بازگشت

رد بر غزالي و امثال وي


تمامي اين حرفها و مطالب از حكم بكراهت و يا استحباب و يا سنت و يا بدعت كه نگارش داده اند و با اقرار خودشان سنت را تبديل به بدعت كرده و بدعت را به جهت مخالفت با شيعه رواج داده و بر آن عمل كرده اند همه ي اين داستانهاي بي ارزش پديده ي افكار امثال غزاليها و ماورديها بوده و بقدر پشيزي در نظر ما ارزش ندارد و به اقرار خودشان از سنت رسول الله صلي الله عليه و آله نيست و بدعتهائي است كه از خودشان تراشيده اند.

قهستاني كه گفته: اگر كسي اراده كند كه مقتل امام حسين عليه السلام را بخواند و تاريخ شهادت آن حضرت را ذكر كند سزاوار است اول مقتل صحابه را بخواند تا به رافضيها شباهت پيدا نكند.

منظورش آنست كه ذاكر مقتل حسين عليه السلام اول بياد مثلا مقتل عثمان بن عفان اموي را بخواند در صورتي كه عموم صحابه اجماع بر كفر عثمان كردند و او را واجب القتل دانستند و پس از آن كه او را كشتند [1]


در قبرستان مسلمانها نيز نگذاشتند دفن شود و چند نفر جنازه ي او را برده در (حش كوكب) دفن كردند.

ولي مسلمانها مقتل او را بخوانند و بر او گريه كنند كه مقدمات وارونه كردن اسلام را بني اميه به دست عثمان فراهم آوردند و مجلس سقيفه هم خالي از دسيسه ي آنها نبود كه خلافت را غصب نمايند.

و به عقيده ي آقاي غزالي حجةالاسلام سنيها: بر واعظ حرام است كه مقتل سيدالشهداء عليه السلام را بخواند و آنچه ميان صحابه از نزاع و دشمني و خصومت اتفاق افتاده تمامي آنها را نديده و نشنيده انگاشته و حقايق تاريخي را مستور نگهدارد و از واقعيات چشم بپوشد تا به دامن آلوده ي عده اي از صحابه كه به نص قرآن مجيد از منافقين بوده اند گرد و غباري ننشيند زيرا معاويه ها و عمر وعاصها و مغيره ها و ابوسفيانها و امثال آن منافقين كه از زنادقه بوده اند از اعلام دين و از بزرگان اسلام محسوب شوند.


پاورقي

[1] عثمان را که کشتند جنازه‏ي وي را به مزبله انداختند و سه روز در آنجا ماند و شبانه چند نفر مانند مروان جنازه‏ي او را حمل کردند که دفن نمايند قومي از بني‏مازن فرياد زدند که هرگاه او را در مقبره دفن کرده باشيد فردا به مردم خبر خواهيم داد و لذا جنازه را از آنجا برداشتند و بحش کوکب که يهوديها اموات خودشان را در آنجا دفن مي‏کردند بردند و دفن کردند وحش به فتح اول و تشديد ثاني و بضم اول نيز ضبط شده به معني بستان است و کوکب نام مردي از انصار بوده رجوع شود در آنچه نگارش يافت به استيعاب و طبري و شرح نهج‏البلاغه‏ي ابن ابي‏الحديد وهامش تلخيص الشافي ج 4 ص 126 ط نجف- شيخ مفيد قدس‏سره در کتاب مسار الشيعة فرموده: و في هذا اليوم بعينه (يعني اليوم الثامن عشر من ذي‏الحجة) من سنة اربع و ثلاثين من الهجرة قتل عثمان بن عفان و له يومئذ اثنان و ثمانون سنة و اخرج من الدار و القي علي مزابل المدينة لا يقدم احد علي مواراته خوفا من المهاجرين و الانصار حتي احتيل له بعد ثلاث فاخذ سرا و دفن في (حش کوکب) و هي مقبرة اليهود بالمدينة فلما ولي معاوية ابن ابي‏سفيان ادخلها به مقابر اهل الاسلام و في هذا اليوم بعينه بايع الناس اميرالمؤمنين (ع) بعد عثمان و رجع الامر اليه في الظاهر و الباطن و اتفقت الکافة عليه طوعا بالاختيار....

رجوع شود به مسار الشيعة ص 40 ط مصر و به نسخه‏ي مخطوطه‏ي موجوده در کتابخانه‏ي ما که در سال (1308) ق کتابت شده و در جملاتي از عبارات کتاب در نسخه‏ي چاپ شده در مصر غلط دارد و عبارات صحيحه از نسخه‏ي خطي نقل شد و نيز رجوع شود به کتاب (أنيس الموحدين) نراقي (ره) چاپ تبريز به سال 1392 ق به پاورقي ص 187 ولي طرفداران...... به عبارت شيخ مفيد (ره) که در پاورقي صفحه‏ي نامبرده نقل کرده‏ام در موقع نشر کتاب انيس الموحدين قلم کشيده‏اند اف باد بر.... در صورتي که مذهب رسمي‏ايران به موجب قانون مملکت مذهب شيعه است و کسي حق ندارد جلوگيري از نشريات شيعه نمايد.

و شيخ (ره) در تلخيص شافي فرموده: که کسي نمي‏توانست عثمان را دفن کند و اميرالمؤمنين (ع) مانع شدن از دفن او را انکار فرمود و امر کرد که اهل وي مباشرت دفن او را بکنند. رجوع شود به تلخيص شافي ج 4 ص 126 ط نجف و در احوالات دفن عثمان بيشتر ازآنچه در اينجا نگارش يافت رجوع شود به آنچه در کتاب «اللوامع الالهية» نگارش داده‏ام ص 450 -449- ط تبريز سال 1397 ه.