بازگشت

عمل اهل سنت به بدعت


و جماعتي از اهل سنت در اين عمل استحبابي يعني انگشتر را به دست راست كردن با شيعه مخالفت ورزيده اند چنانچه در موارد بسياري با اين كه خودشان اقرار دارند كه سنت رسول الله صلي الله عليه و آله و طريقه ي اسلامي آنست كه شيعه به آنها عمل كرده اند باز براي ضديت و مخالفت با شيعه در آن موارد بر عكس سنت رسول الله صلي الله عليه و آله عمل كرده و مي كنند.

ابن حجر گفته: مالك (يكي از ائمه ي چهارگانه أهل سنت) مكروه داشته كه به دست راست انگشتر كنند بلكه بايد به دست چپ باشد و باجي از علماء مالكيها مبالغه ورزيده در ترجيح دادن به قول مالك: كه انگشتر بايد به دست چپ شود [1] .

مؤلف (الهداية) از علماء حنفي ها گويد: آنچه تشريع شده انگشتر را به دست راست كردن است ولكن چون آن را رافضي ها بر خودشان شعار اخذ كرده اند ما آن را در دست چپ قرار داديم.

علامه ي زمخشري در ربيع الابرار گويد: اول كسي كه انگشتر به دست چپ كردن را شعار اخذ كرد و برخلاف سنت رفتار نمود معاوية بود [2] .

از آنچه نقل شد معلوم مي شود كه انگشتر را به دست چپ كردن


از آثار تبليغات شوم و از افكار مذموم دوره ي بني اميه مي باشد كه در فكر وارونه كردن سنن اسلامي و دستورهاي نبوي بودند كه آنچه از خاندان هاشمي بروز نموده به تمامي آنها تغيير بدهند و علني و آشكارا بر خلاف سنت ثابته از رسول الله صلي الله عليه و آله قدم بردارند و اسلام را اسلام أموي نمايند و بر مخالفت شيعه ي اميرالمؤمنين عليه السلام قيام كنند و برخلاف آنچه در دين حنيف است اقدام كرده باشند و نماز جمعه را كه معاوية در روز چهارشنبه خواند و برخلاف ضرورت دين قدم برداشت بهتر دليل به آنچه ادعا داريم مي باشد كجا رسد مخالفت در سنن و مندوبات و مكروهات و سائر احكام و فروعات شرعيه كه از حد و حصر خارج است.


پاورقي

[1] الفتاوي الفقهية الکبري ج 1 ص 264.

[2] الغدير ج 10 ص 210 ط 2 تهران.