بازگشت

زيارة الاربعين


پنجمين علامت مؤمن زيارت اربعين است كه منصوص به حديث عسكري «عليه السلام» مي باشد، فرمودند: مراد از زيارت اربعين در اين حديث، ارشاد موالي اهل بيت به حضور در مشهد آن مظلوم است، و هر كس براي زيارت حسين در كربلا روز اربعين حاضر شود، و شيعيان را تحريض و ترغيب و هدايت و ارشاد به زيارت اربعين كند، تعظيم شعائر حسين نموده، و امر دين و مقصود ائمه ي معصومين را احياء كرده است.

سيدالشهداء ارواحنا فداه، به شهادت خود و قيام خونين لرزاننده ي خويش دين را زنده كرد و از قساوت دشمن كاست، و مردم را به سعادت و فضيلت سوق داد. بي رحمي و ستمكاري و جنحه و جنايت را رسما و عملا تقبيح نموده، و مراتب انسانيت و سجاياي اخلاقي را احياء و ترجمه كرد. پس كساني كه در روز اربعين و ايام زيارات مخصوصه ي حسين مشرف شوند به قبه بوسي او، احياء امر او و مرام او را كرده آن حضرت را مسرور و مشعوف مي نمايند، و لذا مشهورترين و بارزترين علامت


ايمان، زيارت اربعين سيدالشهداء گرديد. و همه ي ائمه ي مصعومين چه قبل از حسين و چه پس از حسين، احياء مرام و منظور مقدس حسين را تأكيد و تحريض و ترغيب نموده، و پيغمبر اكرم «صلي الله عليه و آله و سلم» ثوابي بيش از آنچه در تصور ما آيد براي زائر حسين «عليه السلام» كه با شرايط مخصوصي زيارت قبر او را بنمايد، تعهد و تضمين و شفاعت و تأمين فرموده. و يقينا كساني كه پس از گذشتن چهل روز از شهادت آن حضرت به زيارت قبرش بروند، به اين توفيق نائل مي شوند كه البته اولين زائر اربعين اول، جابر بن عبدالله انصاري بوده، و در هر سال هر كس به او تأسي كند و تجليل مقام و تبجيل قدر و منزلت و تعظيم شعائر دين و مرام حسيني بنمايد، به نص احاديث متواتر مرويه مقام رسالت مشمول آن اجر جزيل خواهد شد.