بازگشت

حماسه ي كربلا در كلام رهبر عظيم الشان انقلاب اسلامي


بر اثر قيام اباعبدا... (ع) چه قدر دين در دنيا رشد كرد اسلام ريشه دار شد. ملتهاي اسلامي بيدار شدند و رشد كردند م علوم اسلامي و فقه اسلامي پيشرفت كرد.

- اين حادثه (حادثه ي كربلا) پشتوانه ي يك نهضت است و بايد آبرومند، پر تپش و پرقدرت باقي بماند.

- مجالس عزاداري براي اين است كه دلهاي ما را با حسين بن علي (ع) و اهداف آن بزرگوار نزديكتر و آشناتر كند.

- عاشورا به ما درس مي دهد كه در ماجراي دفاع از دين، بصيرت بيش از چيزهاي ديگر براي انسان لازم است. بي بصيرتها بدون اينكه بدانند، فريب مي خورند و در جبهه ي باطل قرار مي گيرند چنانكه در جبهه ي ابن زياد كساني بودند كه از فساق و فجار نبودند ولي از بي بصيرتها بودند.

- دنياي امروز، دنياي دروغ، زور، شهوتراني و دنياي ترجيح ارزشهاي مادي بر ارزشهاي معنوي است... وقتي كسي مثل امام بر سر كار آمد يعني


ورق برگشت. شهوتراني، دنياطلبي و وابستگي و فساد در انزوا رفت و تقوا، زهد، صفا و نورانيت، جهاد، دلسوزي براي انسانها، رحم و مروت و برادري و ايثار و ازخودگذشتگي روي كار آمد... اگر اين ارزشها را نگه داشتيد نظام امامت باقي مي ماند.

- بايد در مقابل انحرافي كه ممكن است دشمن بر ما تحميل بكند، بايستيم. عبرت گيري از عاشورا اين است. نگذاريم روح انقلاب و فرزندان انقلاب در جامعه منزوي بشوند.

- امام (ره) فرمودند: عزاداري سنتي بكنيد، در مجالس نشستن، روضه خواندن، گريه كردن، به سر وسينه زدن، مواكب عزا راه انداختن، دستجاب عزاداري، همان چيزهايي است كه عواطف را نسبت به خاندان پيغمبر (ص) پرجوش مي كند كه بسيار خوب است.

- ملت عزيز ما در ايام محرم و صفر بايد روح حماسه ي عاشورا روح نترسيدن از دشمن و توكل به خدا و روح مجاهدت فداكارانه در راه خدا را در خود تقويت كند.

- خطابه بايد سه محور را دربر بگيرد: اول اينكه عاطفه را نسبت به حسن به علي (ع) و خاندان پيامبر (ص) بيشتر كند و علقه و رابطه و پيوند عاطفي را مستحكم تر كند. دوم اينكه نسبت به حادثه ي عاشورا يك ديد روشن و واضحي به مستمع بدهد و سوم اينكه نسبت به معارف دين، هم ايجاد معرفت و هم ايجاد ايمان بكند.

- اگر معيار تقوي در جامعه عوض شد معلوم است كه بايد خون يك انسان باتقوايي مثل حسين بن علي (ع) ريخته بشود. اگر زرنگي و دست و پاداري در كار دنيا و پشت هم اندازي و دروغگويي و بي اعتنايي به ارزشهاي اسلامي ملاك قرار گرفت، معلوم است كه كسي مثل يزيد بايد در رأس كار قرار بگيرد و كسي مثل عبيدا... بايد شخص اول كشور بشود.

- بايد در مقابل انحرافي كه ممكن است دشمن بر ما تحميل بكند، بايستيم. عبرت گيري از عاشورا اين است.