بازگشت

رجال شناسان اهل سنت


بسياري از دانشوران رجالي اهل سنت از او سخن گفته و به صراحت به دانش، قدرت حفظ و ثبت و ضبط بسيار و گرايش او به خاندان رسالت گواهي داده اند. براي نمونه:

1- «ابن خلگان» در مورد او:

«هشام» در رشته ي تاريخ و تاريخ نگاري دانش گسترده اي داشت. او آگاه ترين مردم عصر خويش به «علم انساب» و از حافظان بلند آوازه ي اخبار و روايات بود كه در سال 206 ه.ق جهان را بدرود گفت. [1] .

2- «ابواحمد بن عدي» رجال شناس ديگر اهل سنت در كتاب خويش «الكامل»:

«هشام كلبي» روايات درست و شايسته اي آورده است... او در تفسير نيز دانش گسترده اي داشت و نه تنها به عنوان مفسر شناخته شده بود كه مي توان گفت كسي از او آگاه تر و پرمايه تر و داراي روايات و اخبار بيشتري در اين رشته نبود. وي در تفسير بر «مقاتل» برتري دارد، چرا كه او داراي گرايشهاي سست و بي پايه اي است. اما كلبي را از چهره هاي علمي و تفسيري و روايي مورد اعتماد شمرده اند. [2] .



پاورقي

[1] براي نمونه: «طبري» در تاريخ خويش 330 مورد از «هشام» روايت مي‏کند و با اين وصف در کتاب ديگرش «ذيل المذيل» بيوگرافي او را نمي‏آورد. تنها از پدر او ياد مي‏کند و مي‏گويد: نياي او «بشر بن عمرو کلبي» است و فرزندانش «سائب»، «عبيد» و «عبدالرحمن» مي‏باشند که در پيکار «جمل» به همراه اميرمؤمنان بودند. ص 101.

[2] لسان الميزان، ج 2، ص 359.