بازگشت

كعبه و كربلا هرگز بدون طواف نيستند


چهل و هشتم: كعبه هرگز بدون طواف كننده نيست، نه در شب، و نه در روز، حسين (عليه السلام) نيز از روز شهادتش تا حال بدون زوار نيست، از بشر، يا ملائكه، و يا وحوش، يا جن، از اهل دنيا، يا از عوالم ديگر، چنانكه در روايات منقول است. [1] .

چهل و نهم: خداوند امتحان نموده است اهل عالم را به خانه ي مبارك، چنانكه حضرت امير (عليه السلام) فرمود در خطبه اش: آن را قرار داد در ميان زمينهاي سنگلاخ تنگ بي انتفاع، كه در اطرافش كوههاي سخت، و رملهاي سست، و آبهاي بسيار كم، و قريه هاي دور از هم است، به جهت امتحان عباد. [2] .

و اما بيت حقيقي يعني حسين (عليه السلام)، پس محك امتحان عالميان شد در وقتي كه استغاثه نمود در زماني كه از همه جا تنگ تر بود به احاطه ي [دشمنان] و شمشيرهاي كشيده، و نيزه هاي بلند شده، و تيرهاي پران، و سنگها، و در اطرافش اعضاي مضطرب و روهاي زرد، و چشمهاي گود شده، و ناله ها و عويلها و كشته هاي به خون آغشته [3] ، پس همه ي مردم را امتحان نمود، و امر فرمود: به ياريش، و اينكه دعوت او را اجابت نمايند بتفصيلي كه كيفيتش مذكور شد در باب زيارت.

پنجاهم: خداوند تارك حج را به استطاعت كافر شمرده من باب مبالغه در بزرگي


عقابش [4] ، و از تارك زيارت حسين (عليه السلام) با قدرت تعبير شده است به اينكه غير مؤمن است، و يا ناقص الايمان است، يا اينكه شيعه نيست و عاق رسول خدا است، با اينكه زيارت آن حضرت از جمله ي مستحبات است، و حج از جمله ي واجبات است. [5] .


پاورقي

[1] بحار 60:98 - کامل الزيارات باب 39 ص 113.

[2] نهج‏البلاغة فيض الاسلام ص 794 خطبه‏ي 234 (خطبه‏ي قاصعه).

[3] بحار 46:45 و 12 - لهوف ص 44 و 50.

[4] سوره‏ي آل‏عمران آيه‏ي 97.

[5] بحار 4 - 1 :98 - کامل الزيارات باب 78 ص 193 و باب 46 ص 128.