بازگشت

روش تطبيق


سؤال : راه تطبيق چهار امري كه بيان شد چيست ؟

جواب : براي پياده نمودن و تحقّق امور ياد شده و تطبيق آن در جامعه ، بايد در كنار شوراي مرجعيّت به عنوان محور فعاليتها و خدمات ديني و اجتماعي ، ديگر سازمانها ومؤسسات ديني و اسلامي و احزاب و گروههاي فعّال در مسائل اجتماعي وارد عمل شده ، به رعايت و انجام گرفتن امور زير مبادرت ورزند:

1) پياده شدن صفات اخلاقي در جامعه : چنانكه پيامبراسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرموده : «انَّمَا بُعِثْت ُ لاتَمِّم َ مَكَارِم َ الاخْلاَق ِ» [1] .

«خداوند مرا به رسالت و پيامبري مبعوث گردانيد تا اخلاق را در جامعه پياده كنم ».

و ديديم كه چگونه پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم و ائمه معصومين عليهم السلام با اخلاق نيكوي خود مردم را هدايت نمودند.

2) دوري كامل از خشونت ، تندخويي و سختگيري در همه شئون زندگي ، چرا كه تندي و فشار نتيجه اي جز انزجار و دور شدن مردم را در پي ندارد و دين اسلام دين «سِلم » و نرمي و آساني است نه دين خشونت و تندي ، بنابراين هرگونه اعدام ، دستگيري ، شكنجه ، مصادره اموال ، تجسّس در كار مردم و تحت فشار قرار دادن آنها جايز نيست ، مگر در موارد بسيار كمي كه فقها در باب قصاص و حدود و تعزيرات استثنا فرموده اند.

3) ارتقاء و بالا بردن سطح فرهنگ مردم از طريق انتشار وتوزيع وسايل تبليغي مانند: كتاب ، روزنامه ، مجله ، نوار، راديو، تلويزيون ، كامپيوتر، ماهواره و امثال آن و كمترين مقدار كتابي كه در اين زمينه لازم است يك ميليارد و ششصد ميليون كتاب ، به تعداد جمعيت مسلمانان در سرتاسر جهان مي باشد.

4) پشتكار داشتن به طوري كه فعاليتها به طور مستمر ادامه داشته باشد، چنانكه خداوند در قرآن كريم فرموده است :

(الَّذِين َ قَالُوا رَبُّنَا اللَّه ُ ثُم َّ اسْتَقَامُواْ) [2] .

زيرا به تجربه ثابت شده كه كارهاي مقطعي و كوتاه مدّت كه به صورت ظاهري و سطحي انجام مي گيرد، داراي نتيجه مطلوب ريشه اي و اساسي نخواهد بود.

5) اتحاد كلمه به طوري كه اختلافات را كنار گذاشته و از هرگونه تفرقه اي بپرهيزند، همان طور كه خداوند متعال در قرآن حكيم فرموده :

(وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْل ِ اللَّه ِ جَمِيعاً وَ لاَ تَفَرَّقُواْ) [3]

اينك بر يكايك ما لازم است كه در حدّ توان و قدرت كوشش كنيم تا رسالت حيات بخش اسلام و هدف رسول اكرم صلي الله عليه و آله و سلم و ائمّه طاهرين عليهم السلام و مخصوصاً حضرت امام حسين عليه السلام براي همه جهانيان روشن گردد و مسلمانان به آن جامه عمل بپوشانند تا از مشكلات فعلي رهايي يافته وسعادت و عزّت و سربلندي خود را بازيابند.


پاورقي

[1] مستدرک الوسائل‌: صفحه 187، حديث 1.

[2] (کساني که به خداوند ايمان آوردند و استقامت نمودند)، سوره فصّلت‌:آيه 30.

[3] (همگي به ريسمان الهي چنگ بزنيد و متفرّق نشويد).