بازگشت

هدف از قيام عاشورا (1)


بسم اللّه الرحمن الرحيم

الحمد للّه ربّ العالمين، والصّلوة والسّلام علي سيّد الانبياء و المرسلين، أبي القاسم محمّد و علي آله الطيبين الطاهرين المعصومين. اللّهم كن لوليك الحجة بن الحسن صلواتك عليه و علي آبائه في هذه الساعة و في كل ساعة ولياً و حافظاً و قائداً و ناصراً و دليلاً و عيناً حتي تسكنه أرضك طوعاً و تمتعه فيهاً طويلاً. السلام عليك يا اباعبداللّه و علي الارواح التي حلّت بفنائك.

شهادت مظلومانه ي آقا ابي عبدالله را به پيشگاه ولي عصر- عجل الله تعالي فرجه الشريف- و مقام معظم رهبري، مراجع معظم تقليد و همه ي شيفتگان مكتب حسيني تسليت عرض مي كنم. و از خداوند متعال درخواست مي كنيم كه در دنيا و آخرت دست ما را از دامن امام حسين عليه السلام كوتاه نفرمايد.

طي جلسات گذشته سؤال هايي را پيرامون موضوع عاشورا و قيام ابي عبدالله (ع) مطرح كردم و در حدي كه بضاعت گوينده و ظرفيت مجلس اقتضا داشت عرايضي را تقديم نمودم. يكي از سؤال هاي مهمي كه درباره اين قيام عظيم و بي نظير تاريخي مطرح مي شود و پيش از اين نيز بارها مطرح شده و به آن پاسخ داده شده است، سؤال در مورد هدف سيدالشهداء عليه السلام از اين حركت است. در اين باره به صورت كلي جواب هايي داده شده است كه همه مي دانند؛ مانند اين كه قيام آن حضرت براي احياي دين و اصلاح امت بوده است. اما در ذهن بسياري از جوانان و نوجوانان ما در سايه ي اين سؤال كلي، چند سوال فرعي مطرح مي شود و آن اين كه، با اين حركت سيدالشهداء (ع) چه اصلاحي صورت گرفت؟ قيام امام حسين (ع) چگونه امر به معروفي بود كه بايد به اين صورت انجام مي گرفت؟ و با اين روش چگونه دين احيا مي شود؟ آيا سيدالشهداء (ع) در هدف خود موفق شدند و توانستند با قيام خود، حكومت و امت اسلامي را اصلاح كنند و جلوي مفاسد را بگيرند؟ اين سؤال ها در ذهن بسياري از جوانان ما وجود دارد و گاهي آن ها را مطرح مي كنند.


براي اين كه علت قيام سيدالشهداء عليه السلام را از زبان خود آن حضرت بشنويم، ابتدا چند جمله از بيانات ايشان را براي تبرك و تيمن تلاوت مي كنم و پس از آن درباره بخش هايي از آن، توضيحاتي عرض خواهم كرد.