بازگشت

دميدن روح استقامت و آزاديخواهي


يکي ديگر ازآثار و برکات سياسي - اجتماعي سيدالشهدا (ع) اين بود که نه فقط با حرف که در عرصه عمل هم روح استقامت و پايداري وآزاديخواهي و حفظ کرامت و عزت نفس را در کالبد بي روح مسلمين در همه اعصار دميد.

سالار شهيدان در برابر نيروي مهيب ستم و قوه قاهره بني اميه، بالاترين استقامت و مهمترين پايداري و شهادت را به خرج داده و در مقابل آنان مقاومت کرده و به انسانها درس حريت و آزادگي آموخت. آن حضرت در آخرين لحظات حماسه کربلا با بدني مجروح و خونين، دشمن را طرف خطاب قرار داده و فرمود: «اي پيروان ابوسفيان، اگر دين نداريد پس در دنيا آزاد مرد باشيد».

حماسه عاشورا سراسر، شعارهاي آزادي طلبي و استقامت و عزت نفس است. چنانکه آن حضرت در روز عاشورا ضمن گفتارهاي گرم و آتشين خود فرياد مي زد: «اين ناپاک و فرزند ناپاک، مرا بين دو کار مخير ساخت: يا ذلت را بپذيرم و در برابر يزيد تسليم شوم، و يا اينکه کشته گردم و به حکم شمشير تن دهم! اما از ما خاندان پيغمبر ذلت بدور است، نه خدا براي ما ذلت مي خواهد و نه پيامبر او و نه مردان پاک دل و مؤمن و نه آن دامنهاي منزهي که ما را در ميان خود پرورانده است» [1] .

آري، رمز موفقيت و راز پيروزي انسان در هميشه تاريخ بستگي به استقامت و پايداري در مقابل سختي هاي راه دارد و امام حسين (ع) با استقامت خود در برابر بناي شرک و اساس کفر و الحاد و بذل جان و تمام هستي خود در اين راه مقدس، باعث دميده شدن روح پايداري و آزادگي در بين مردم گشت، به طوري که در قيامهاي بعد از آن حضرت اين امر به خوبي مشهود است.


پاورقي

[1] تحف العقول،محدث حراني، ص 275.