بازگشت

گروه: اطلاعات عمومي
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:حضرت زينب
موضوع فرعي:چگونگي شهادت حضرت زينب
سؤال:حضرت زينب (س) چگونه از دنيا رفت ؟


جواب:

حضرت زينب كبري , عقيلهء بني هاشم , دختر اميرالمؤمنين و فاطمهء زهرا, قهرمان كربلا, عالِمهء غيرمعلّمه , بزرگ زني است كه از سوي برادرش , امام حسين , سرپرستي اهل بيت آن حضرت به وي محوّل شد و او باروح قوي و شهامت زايد الوصصفي كه داشت , توانست اين كار را به نحو احسن انجام دهد. موضع گيري هاي آن خانم ِبا وقار و با شهامت در مجلس ابن زياد و يزيد و خطبه هاي او كه كاخ ظلم و جور فرعونِ زمان را به لرزه در آورد,شهرهء تاريخ است .
پايان زندگاني شيرزن كربلا روشن نيست . اين كه حضرتش بعد از امام حسين چند صباحي زنده بود و به چه بيماري از دنيا رفت و در كجا رحلت كرد و دفن شد, مورد اختلاف است .
در محلّ دفن حضرت زينب سه قول وجود دارد: مدينه ( قبرستان بقيع ) مصر (قناطر السّباع قاهره ) و شام (زينبيّه ).
مسلّم است زينبي كه سرشار از رنج هاي سنگين و غم هاي عميق بود و عاشورا و اسارت را پشت سر نهاده بود,پس از بازگشت از شام مدّت زيادي زنده نبود, چنان كه مشهور است يكسال بعد از عاشورا به جوار حق رفت .
تفاوتي ندارد كه اين خورشيد پرفروغ كجا غروب كرد. آن چه اهميّت دارد, شعاع آن آفتاب روشنايي بخش است كه در طول زمان غروب نمي كند. كلمات جاودانه اي كه از قهرمان كربلا باقي مانده است , براي هميشه هرحكومت باطلي را تهديد مي كند و فريادهاي او هميشه زنده است , كه خود آن مخدّره به يزيد گفت : به خدا سوگند!ياد ما را نابود نتواني كرد و وحي ما را نمي توان ميراند.
بر اساس اختلافي كه در محل دفن حضرت زينب وجود دارد, امروز هم شام و هم قاهره اين عزّت و افتخار رادارند كه مردم عاشق , آن حضرت را در اين دو شهر زيارت كنند و در كنار بارگاه ملكوتي اش با خدا راز و نياز كنند.(1)
(پـاورقي 1.پيام آور عاشورا, عطاءاله مهاجراني , ص 351ـ 358 شام سرزمين خاطره ها, مهدي پيشوايي , ص 302 ستارگان درخشان , ج 2ص 179 معارف و معاريف , مصطفي حسيني دشتي , ماده : زينب كبري , ج 6 ص 134