بازگشت

گروه: واقعه كربلا
 
 
مرکز پاسخگو:پاسخگوئي به سؤالات ديني آستان قدس رضوي
موضوع اصلي:واقعه عاشورا
موضوع فرعي:وظيفه ما نسبت به قضيه عاشورا
سؤال:نسبت قضيه عاشورا ( ياران امام حسين ( ع ) ) يا افراد جامعه چيست ؟ يعني وظايف ما چيست ؟
جواب:

به بيان روا يت كه فرمايد : اگر به جهاد نمي توانيد برويد لاا قل حب جهاد در دل بپرورانيد . اذا حب داشتن فرع بر آن است كه انسان متعلق به صفات محبوب گردد پس وظيفه ما در اين زمان آن است كه اين صفات ياران حضرت در خود نهادينه سازيم لذا صفاتي مانند : آزادي – كه حضرت در باب عدم بيعتش مي فرمايد : كه بخدا قسم بيعت نمي كنم و با دست خودم خودم را ذليل نخواهد كرد و با اين بيعت اقرار نمي كنم به اينكه مثل بنده اي هستم در دست ظالم ويا در جاي ديگري كه مي فرمايد : مرگ بهتر است از ننگ بهتر است از آتش دوزخ
ايثار : كه در شرح حال هاني در دفاع از مسلم مي بينيم كه فرمود: بخدا قسم اگر تنها و بي ياور هم بمانم هرگز او را تسليم نخواهد كرد مگر آن كه در راه حمايت او بميرم . و يا مسلم در دارعماره مي گريد وقتي از او سؤال مي كنند كه از برس مرگ مي گريد جواب مي دهد كه برخورد گريه نمي كنم مگر بر حسين و خانواده او مي گريم . دانستن كرامت انساني كه انسان اگر بداند به بيان قرآن كه لقد كرمن بني ادم و يا سخر لكم ما في السموات و ما في الرضا به دون همتي در نمي دهد و در جبهه باطل قرار نمي گيرد .
توكل : كه خود حضرت در وصيت نامه اش به محمد حنيفه مي فرمايد . ما توفيقي اله با الله وعليه توكلت واليه انب و يا به خواهرش زينب كبري مي فرمايد : خواهرم آن چه تقدير است خواهد شد و من به خدا استغاث مي جويم در حالي كه ضيف ام و به او توكل مي كنم كه او برايم كافي است . استعين بك ضعفاً و اتوكل عليك كافياً
جهاد با نفس : كه امام حسين ( ع ) اجازه داد به محمدبن بشر كه برود چون فرزندش در مرزوي اسير بود ولي او حاضر نشد و در نزد حضرت نه تا به شهادت رسيد .
شجاعت – جرو استقامت – عزت نفس - عفاف و حجاب - غيرت و جوانمردي . …
خلاصه اينكه انسان بايد درباره عناصر مختلف واقعه عاشورا تفكر و تأمل كن از در لحظه لحظه اين قيام انسان ساز درس بگيرد آن را در طول زندگي به كار ببندد .