بازگشت

گروه: اطلاعات عمومي
 
 
مرکز پاسخگو:پاسخگوئي به سؤالات ديني آستان قدس رضوي
موضوع اصلي:فلسفه عزاداري
موضوع فرعي:راهي براي تشخيص روضه هاي غلط
سؤال:روش تشخيص روضة غلط و درست چيست ؟ لطفاً در اين زمينه كتابهايي هم معرفي نماييد ؟
جواب:

هموطن عزيز راه تشخيص روضة غلط و درست اين است كه اولاً انسان اطلاعات خود را از طريق مطالعه كتب معتبر تاريخي مقاتل و … افزايش دهد و با اهداف و انگيزه هاي قيام امام حسين ( ع ) و نيز چگونگي مبارزات ايشان و ساير وائمه اطهار ( ع ) با طاغوتهاي زمان خود آشنا شود . همچنين بر ما لازم است با خواندن زندگينامه ائمه اطهار ( ع ) و روايات و احاديث رسيده از ايشان با سيره اخلاقي و اجتماعي و سياسي زندگي اين بزرگواران آشنا شويم .
ثانياً : آنچه را كه در مجالس وعظ و روضه مي شنويم با كمك عقل و خرد خود بر زندگي و منش معصومين ( ع ) تطبيق دهيم .
مثلاً مي گويند : روزي امير المؤمنين علي ( ع ) در بالاي منبر بود و خطبه مي خواند ، امام حسين ( ع ) فرمود : من تشنه ام ، آب مي خواهم . حضرت فرمود كسي براي فرزندم آب بياوريد . اول كسي كه از جا برخاست كودكي بود كه همان حضرت ابوالفضل العباس بود ايشان رفتند و ار مادرشان يك كاسه آب گرفتند و آمدند . در حالي وارد شد كه آن را روي سرش گرفته بود و آب هم مي ريخت . اميرالمؤمنين(ع)
چشمشان كه به اين منظره افتاد اشكشان جاري شد به آقا عرض كردند : آقا شما چرا گريه مي كنيد ؟ فرمودند بله ، قضاياي كربلا يادم افتاد حال با كمي دقت و تفكر روشن مي شود كه علي (ع ) فقط در زمان خلافتش بود كه منبر مي رفت و خطبه مي خواند پس در كوفه بوده است و خلافت حضرت بين سالهاي 36 تا 41 بوده است كه در آن وقت امام حسين ( ع ) مردي بود تقريباً 33 ساله آيا اصلاً اين حرف معقول است كه يك مرد 33 ساله در حالي كه پدرش دارد مردم را موعظه مي كند خطا به مي خواند يك دفعه وسط خطابه بدود : آقا من تشنه ام ، آب مي خواهم ؟ اگر يك آدم معمولي اين كار را بكند مي گوئيم چه آدم بي ادبي است و تازه حضرت ابوالفضل ( ع ) نيز در آن وقت كودك نبوده يك جوان حدوداً 15 ساله بوده است . اين جعل تحريف است و غير از دروغ بودنش از نظر ارزش ، شأن امام حسين ( ع ) را پايين مي آورد .
يا ماجراي عروسي قاسم در گرما گرم روز عاشورا كه مجال نماز خواندن هم نبود امري غير واقعي است .
در پايان به شما هموطن عزيز خواندن كتابهاي زير را توصيه مي كنيم :
1-منتهي الآ مال ، شيخ عباس قمي
2-نفس المهموم ، شيخ عباس قمي
3-حماسه حسيني ، مرتضي مطهري
4-آنچه در كربلا گذشت ، محمد علي عالمي
5-انگيزه هاي قيام عاشورا ، محمد دشتي
6-ستارگان درخشان ، محمد جواد نجفي
منبع:
1-حماسه حسيني ، استاد مطهري
2-آذرخشي ديگر از آسمان كربلا ، استاد محمد تقي مصباح يزدي