بازگشت

هجرت تاريخ ساز


هجرت مسلم، سفير امام حسين(عليه السلام)



رسول و فرستاده امام حسين(عليه السلام) يعني مسلم بن عقيل در نيمه رمضان سال 60 هـ . از مكه حركت كرد و به مدينه رسيد و از آن جا راهيِ كوفه شد و در پنجم شوال به آنجا رسيد، با اين حساب، حدود 20 روز در راه بوده است. او 63 روز در كوفه به امور نهضت پرداخت و سرانجام در روز عرفه، چهارشنبه، نهم ذيحجه به شهادت رسيد.



هجرت ابا عبدالله(عليه السلام)



يكي از درس هاي آموزنده مكتب عاشورا، هجرت از مدينه به مكه و از مكه به كربلا و سرنوشت بود. مسير امام(عليه السلام) از مدينه به مكه حدود پنج روز به طول انجاميد، ولي از مكه به كربلا حدود 24 روز در راه بودند.



دو روز از ماه رجب باقي بود كه آن حضرت به جانب مكه معظمه حركت كرد. در روز عرفه، كه همه حاجيان تلاش دارند تا خود را به عرفات و پس از آن به منا برسانند تا در روز دهم ذيحجه قرباني كنند، از قربانگاه ظاهري فاصله گرفت تا در مسلخ عشق، در قربانگاه كربلا، قرباني اكبر را تقديم پيشگاه دوست كند. او به جاي گوسفند، عزيزانش را فدا كرد و سر انجام در دهم محرم الحرام، روز عاشورا و در سال 61 هـ . در سن 57 سالگي در كربلا به شهادت رسيد.



خاك كربلا



خداوند بزرگ بركات بسياري در خاك قبر حسين بن علي(عليهما السلام) قرار داده است كه آن ويژگي و بركت در هيچ يك از تربت هاي مَشاهد متبركه نيست و اين به خاطر آن است كه آن حضرت خود را فداي دين و احكام الهي كرد و خدا هم وي را پذيرفت.



در زمان صفويه، جلسه اي با حضور علماي بزرگ اسلام و يكي از عالمان بزرگ مسيحي، كه براي بحث درباره نبوّت پيامبر اسلام به اصفهان آمده بود، در دربار شا



عباس تشكيل مي گردد. ملاّ محسن فيض كاشاني(رحمه الله) نيز كه در آن مجلس حضور داشت،1 رو به آن عالمِ مسيحي نموده، گفت: تو كه ادعا مي كني مي تواني از ما في الضمير و درون ما خبر دهي، اكنون بگو كه در دست من چيست؟



او پس از لحظه اي درنگ گفت: فهميدم چيست، اكنون در اين فكرم كه آن را از كجا آورده اي! ميان دستت، قطعه اي از بهشت است. فيض گفت: اشتباه نمي كني؟ عالم مسيحي گفت: يقين دارم اشتباهي صورت نگرفته است. فيض گفت: بنابراين، واجب است مسلمان شوي زيرا پيامبر(صلي الله عليه وآله) خبر داد كه خاك كربلا قطعه اي از خاك بهشت است. وي كه فرد منصف و حق جويي بود، بي درنگ مسلمان شد.