بازگشت

حسين و آيه تطهير


ام سـلـمـه , زن بـا وفـاي رسـول خـدا(ص ) نـقل مي كند كه روزي فاطمه (س ) غذايي براي پدر بـزرگوارش آورد آن روز پيامبر در خانه من بود رسول اللّه نسبت به دخترش احترام كرد و فرمود: برو و پسر عمويم علي و فرزندانم حسن و حسين را نيز دعوت كن تا با هم غذا بخوريم پس از مدتي فـاطمه و علي در حالي كه دستان حسن و حسين را در دست داشتند, بر پيامبر وارد شدند همان دم جبرئيل بر پيامبر نازل شد وآيه شريفه تطهير را نازل فرمود: انما يريد اللّه ليذهب عنكم الرجس اهـل الـبـيت و يطهركم تطهيرا (احزاب / 33) يعني : خداوند اراده كرده است تا هرگونه زشتي و پليدي را از شما اهل بيت دور گرداند و شما راپاك و پاكيزه گرداند.



حـضرت رو به من [ام سلمه ] كرد و فرمود: كساي خيبري را, كه عبايي بزرگ بود, بياورم علي (ع ) رادر طـرف راسـت و زهـرا را در طرف چپ و حسن و حسين را بر پاي مباركش نشاند و كسا را بر آنـهـاانداخت با دست چپ , عبا را سخت بر هم پيچيد و دست راست را به طرف آسمان بلند كرد و سه بارفرمود:



اللهم هؤلا اهل بيتي و حامتي , اللهم اذهب عنهم الرجس و طهرهم تطهيرا, انا حرب لمن حاربتم و سلم لمن سالمتم و عدو لمن عاداكم ,.



خداوندا! اينان اهل بيت و خاندان من هستند, [چنان كه وعده فرمودي ] پليدي را ازايشان دور دار و آنان را پاك و معصوم دار, من مي جنگم با كسي كه شما [اهل بيت ] با اوبجنگيد, و آشتي مي كنم با كسي كه شما آشتي كنيد و دشمن كسي هستم كه با شما دشمني كند (29) .



از ايـن روايـت , كـه در مـنـابـع حديث از طرق مختلف نقل شده است و مورد اتفاق شيعه و سني اسـت ,به دست مي آيد كه امام حسين (ع ) يكي از مصاديق آيه تطهير است از روايات و قراين بسيار مـي توان ثابت كرد كه در زمان نزول آيه تطهير, جز همين پنج تن كس ديگري مشمول آيه تطهير نـبـوده اسـت و ازهمين روي ايشان را ((اصحاب كسا)) و امام حسين (ع ) را خامس اصحاب كسا, يعني پنجمين شخصيت اصحاب كسا نام نهاده اند.



احمد حنبل و ترمذي , دو تن از محدثان بزرگ اهل سنت , در كتب ((مسند)) و ((سنن )) خود نقل كرده اندكه تا شش ماه پس از نزول آيه مذكور, پيامبر اكرم (ص ) هر روز هنگامي كه براي نماز صبح بـه مـسـجدمي رفتند در جلوي خانه علي و فاطمه مي ايستادند و بلند مي فرمودند: الصلوة يا اهل بيت محمد, انمايريد اللّه ليذهب عنكم الرجس اهل البيت و يطهركم تطهيرا.