بازگشت

فصل چهارم در مناسبتهاي ماه ربيع الثاني هشتم ربيع الثاني ولادت امام حسن






*



خورشيد سپهر رهبري پيدا شد تبريك به مهدي كه به عالم امشب رخسارت امام عسكري ع پيدا شد

*



احياگرفته جعفري پيدا شد رخسارت امام عسكري ع پيدا شد رخسارت امام عسكري ع پيدا شد



مشك افشان عالم



مدينه روز جمعه هشتم ماه ربيع الثاني حال و هواي ديگري داشت، همه در انتظار درخشيدن نوري بودند تا گلهاي زندگي را در فضاي ظلم گرفته ان سامان شادابي بخشد. در اين روز، خورشيد تابان وجود امام حسن عسكري عليه السلام قدم به عرصه اين جهان خاكي گذاشت. هم او كه از دامانش نوري ساطع شد تا اميدبخش مظلومان و مستضعفان گيتي شود. براستي ميلاد امام عسكري بر عظمت روز جمعه افزود و بر اين عيد طراوتي خاص بخشيد. او دومين امامي بود كه نام حسن را به خود ميگرفت و هم نام سبط اكبر رسول خدا يعني حسن ابن فاطمه عليهما السلام شد، امام به القاب صامت، رفيق، نقي، زكي، هادي معروف بود.



بايد ولادت با سعادت ان حضرت را نه به عنوان حادثه، بلكه نقطه عطفي در تاريخ تشيع دانست و بايد اذعان داشت كه اين ميلاد در آيندهاي نه چندان دور تاريخ بشريت را دگرگون ميكند، چرا كه او ميبايد فرزندي به دست غيبت بسپارد تا روزي دادگستري جهان هستي شود.



در ان ايام كه امام هادي عليه السلام را زا مدينه به سامرا بردند زير نظر حكومت عباسيان قرار گيرد، امام حسن عسكري عليه السلام را نيز به دستور متوكل عباسي به سامرا قرار گيرد، امام حسن عسكري عليه السلام را نيز به دستور متوكل عباسي به سامرا انتقال دادند لذا بايد گفت كه قسمت عمده اي از عمر امام عليه السلام در پايتخت عباسيان در سكوت مرگبار حكومت آنان گذشت.



انچه مسلم است انتقال و تبعيد امام هادي و امام عسكري عليه السلام به سامرا، كه مركز خلافت عباسيان در ان عصر به شمار ميرفت از جهاني شبيه سياست مامون در فراخواندن امام رضا عليه السلام به سرزمين طوس بود. زيرا اين نزديكي، كنترل روابط امام با پيروان و شيعيان و شناسائي اناني كه در سر تا سر بلاد اسلامي مناسبت نزديكي با امام خود داشتند و خطري براي حكومت به حساب ميآمدند را براي دستگاه جور عباسي اسان ميكرد. مدتي كه امام در اين شهر ميزيست بجز ان جن نوبتي كه به زندان افتاد بصورت يك فرد عادي در آنجا حضور داشت و طبعا رفتار او زير نظر كامل و محتاطانه حكومت بود، زيرا ائمه شيعه از جمله امام عسكري عليه السلام اگر زا ازادي عمل برخوردار بودند مدينه را براي زندگي انتخاب ميكردند و كنترل شيعيان و اطرافيان ان حضرت و مجبور ساختن ايشان براي حضور در دارالخافه دوبار در هفته، عدم امكان ديدار مستقيم اصحاب با امام، به زندان افتادن بعضي از ياران او همه و همه حكايت از نگراني و وحشت دستگاه خلافت از وجود شبكه منظم و متشكل شيعيان كه از مدتها قبل شكل گرفتع بود، ميكرد.



اصحاب امام تنها در طول راه، خود را براي ديدن ان حضرت آماده ميكردند، در اين راستا از روايات چنين استفاده ميشود كه كسي را امكان ديدار حضرت به صورت مستقيم در خانه ان بزرگوار نبوه، اسماعيل بن محمد ميگويد: براي طلب پول بر سر راه ان حضرت نشستم و هنگام عبور امام، تقاضاي كمك مالي از وي كردم. همچنين علي ابن جعفر از حلبي نقل ميكند در يكي از روزهايي كه قرار بود امام به دارلخلافه برود ما در عسكر به انتظار ديدن وي جمع شديم، در اين حال از طرف ان حضرت نوشته اي بدين مضمون در يافت داشتيم كه: كسي بر من سلام و حتي اشاره اي هم به طرف من نكند زيرا شما خودتان در امان نيستند از اين روآيات بخوبي استنباط ميشود كه دستگاه خلافت تا چه حد، ارتباطي امام با شيعيان را كنترل و انرا زير نظر ميگرفت. البته امام و شيعيانش در فرصت هاي گوناگوني، همديگر را ملاقات ميكرده اند و سرپوشهايي نيز براي اين تماسها وجود داشته است كه يكي از بهترين راههاي ارتباطي شيعيان با امام مكاتبه بود، شواهد تاريخي و روائي، همه روشنگر اين واقعيت است كه از همان سال دويست و پنجاه و چهار هنگامي كه حضرت در سن بيست و دو سالگي بعد از شهادت پدر بزرگوارش بنا بر وصيت و تصريح امام هادي عليه السلام، امامت مردم را عهده دار شد بيشتر عمر خود را در حبس و حصر و منع و هدايت خلق خدا سپري كرد، امام در ان دوران شش ساله امت امام، حوادثي رخ داد و تزلزلي در دستگاه عباسيان پديد آمد كه مستقيما به زندگي امام مرتبط بود.



تشكيل دولت احمد ابن طولون در مصر و قيام حسن ابن زيد العلوي و مقاومت پيگر و جنگ و ستيزه فراوانش در برابر حكومت عباسيها و سرانجام سيطره حسن ابن زيد به طبرستان از جمله ان حوادث ياد شده است. اين انقلابات به اضافه قيام صاحب الزنج دست بدست هم داد و باعث شد امام حسن عسكري عليه السلام در عسكري (لشكرگاه) به حالت بازداشت بماند و مهتدي عباسي نقش پيشواي مقدس ما بانه اي چون عمر ابن عبد العزيز در ميان امويها به خود بگيرد و به طور مزورانه قبه اي به عنوان بارگاه عدل و مظالم تاسيس كند. و جالب اين است كه در پايان عمر امام و هنگام شهادت ان حضرت، معتمد عباسي كه دست اندر كار قتل ان حضرت شده است يكمرتبه تمامي ثروت خود را در ميان توده مردم تقسيم ميكند و از اين راه، خون امام را لوث نموده تا ضعف دستگاه خلافت را جبران كند.



انچه مهم است توجه امام در فرصتهاي مناسب به آينده درخشان و تابناك اسلام و امت اسلامي بود كه حضرت توانستند در سالهاي رسالت خويش ويژگيهاي دولت حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف را ياد اور شوند و در اين راه گامهاي موثري چون پاسخ به مسائل علمي، رد شبهات، توجه به اصحاب، برحذر نمودن آنان در همكاري با خلفا، تقويت و تحكيم مباني امامت بصورت يك عقيده اسلامي، آماده كردن مردم براي غيبت امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف و دعوت مردم به امامي كه غايب خواهد بود بردارند، لذا ابوالاديان كه نامه رسان ان حضرت بود ميگويد: امام براي شخصي كه سوال كتبي نموده بود نوشت: درباره مهدي قائم آل محمد صلّي الله عليه وآله وسلّم) پرسيده بوديد او زماني كه قياخم كند آنچنان عالمانه در ميان مردم حكمراني و قضاوت برحق كند كه هرگز نيازي به برهان و دليل نخواهد داشت.



سالروز ولادت امام حسن عسكري عليه السلام بر تمامي شيعيان جهان مبارك باد



دسته گل محمدي





*



ده مژده كه نخل دل ما برگ و بري داد اي ساقي گل چهره بده باده كه امشب از نسل نبي و علي و فاطمه خالق جبريل امين گفت به احمد كه خداوند تا آنكه بشر را برساند به تكامل بر عسكريان مژده بده حضرت معبود آمد پدر مهدي موعود بدنيا روبه صفتان را هله اعلام خطر كن آمد به جهان آنكه خدا خلق جهان را آمد به جهان آنكه به يك گوشه چشمي آمد به جهان آنكه پي ياري قرآن آمد به جهان آنكه به پيغام پيمبر آمد به جهان آنكه شب تيره ماه را آمد به جهان آنكه همه بيخبران را با ماه بگوئيد نتابد كه به زهرا از بهر نظر خواهي صاحب نظران حق در شهر هنر خامه هر بي هنري را مرغ دل ژوليده به پرواز در آمد او آمد و بر مرغ دلش بال و پري داد

*



زيرا شجر باغ رسالت ثمري داد بر ما صدف بحر ولايت گهري داد بر خلق جهان بار دگر راهبري داد بر امت تو بار دگر تاج سري داد بر هادي دين بهر هدايت پسري داد بر مكتب شرع نبوي زيب و فري داد كز آمدنش تير دعا را اثري داد چون حق در بر آتش به كف ما سپري داد از جلوه او مهدي نيكو سيري داد بر محفل ما شور و صفاي دگري داد با منطق خود پاسخ هر خيزه سري داد هشدار كفار چو پيغامبري داد در پرتو اشراق همايون سحري داد او واقعه روز قيامت خبري داد خلاق جهان باز فروزان قمري داد ما را به جهان رهبر صاحب نظري داد با تيغ زبان سرخط علم و هنري داد او آمد و بر مرغ دلش بال و پري داد او آمد و بر مرغ دلش بال و پري داد



سرود گروهي در ميلاد حضرت امام حسن عسكري عليه السلام





*



مژده كه ميلاد نور دل ياسين است اين نوزاد زيبا، زهرا را نور عين است دسته گل اوريد كه عسكري آمده بشكقته يك گلي از گلشن احمدي امشب در سامرا سرور و شادي بر پاست چون جشن ميلاد عسكري، ابن الرضاست

*



پاره اي از تن اميرالمومنين است عسكري طالب خون سرخ حسين است از بهر جهانيان رهبري آمده شاخه اي از گل زيباي محمدي چون جشن ميلاد عسكري، ابن الرضاس