بازگشت

اهميت به نماز


يكي ديگر از درس هاي دانشگاه عاشورا، ترويج فرهنگ نماز است. امام حسين عليه السلام به نماز اول وقت اهميت بسيار مي داد. حتي در ظهر عاشورا در گرما گرم كارزار، نماز اول وقت ايشان ترك نشد. آن گاه كه عمرو بن عبدالله، معروف به ابوثمامه ي صائدي [1] گفت: دوست دارم پس از نماز خواندن به امامت شما به لقاي پروردگار نايل شوم. امام در پاسخ فرمود:

ذكرت الصلاة جعلك الله من المصلين الذاكرين. نعم، هذا أول وقتها سلوهم أن يكفوا عنا حتي نصلي؛ [2] .

نماز را به يادمان انداختي، خداوند تو را از نمازگزاران واقعي بگرداند. بله، اين اول وقت نماز ظهر است. از آنان بخواهيد مدتي دست از جنگ بكشند، تا نماز به جاي آوريم.

امام در ميدان رزم بدون اعتنا به تير باران دشمن، نماز عشق به جا آورد و دو تن از ياران حماسه ي والاي عرفان و وفا آفريدند و جان خود را سپر بلا كردند تا امام عليه السلام نماز خود را به پايان برساند. سعيد بن عبدالله و عمرو بن قرطه ي كعبي [3] پس از حفاظت از مقتداي خود به ملكوت اعلي پر گشودند


و به ديدار معبود شتافتند و اين پيام را به ارمغان نهادند كه نماز اول وقت در انديشه ي انسان آثار مثبت و عميقي بر جا مي گذارد، به خصوص نمازي كه با اقتدا به رهبران شايسته الهي خوانده شود.


پاورقي

[1] از چهره‏هاي سرشناس شيعه در کوفه و مردي آگاه و شجاع و اسلحه شناس که مسلم بن عقيل در ايام بيعت گرفتن از مردم او را مسؤول دريافت اموال و خريد سلاح کرده بود.

[2] طبري، ج 3، ص 326.

[3] عمرو بن قرطه‏ي کعبي که پدر آن جناب از اصحاب علي عليه‏السلام و از خزرجياني بود که به کوفه آمد و آن جا ماندگار شد و در رکاب حضرت علي عليه‏السلام با دشمنان ايشان جنگيد. وي از کوفه به کربلا آمد و روز ششم محرم به سيدالشهدا پيوست. امام در گفت و گوهايش با عمر سعد او را براي پيام رساني انتخاب کردند.