بازگشت

دوري و غلفت از ياد خدا


رهبر معظم انقلاب در ريشه يابي انحرافات، قبل از هر چيز، به مسأله ي غفلت از ياد خداوند و بي روح شدن نماز توجه داده اند كه با استنباط از آيات قرآن مجيد مي باشد:

فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوة و اتبعوا الشهوات فسوف يلقون غيا [1] .

اما پس از آنان فرزندان ناشايسته اي روي كار آمدند كه نماز را تباه كردند و از هوس ها پيروي نمودند و به زودي ( سزاي ) گمراهي خود را خواهند ديد.

نماز داراي اهميت فوق العاده اي است و اساسا قيام و مبارزه امام حسين عليه السلام براي حفظ قوانين و اركان دين بوده است. آن گاه كه ستون دين به خطر افتاد و مسخ گرديد، ديگر اثري از دين خدا باقي نمي ماند. در زيارت آن حضرت اقامه ي نماز از بزرگ ترين اهداف قيام اباعبدالله عليه السلام شمرده شده است:

اشهد انك قد اقمت الصلاة و اتيت الزكاة و امرت بالمعروف و نهيت عن المنكر؛

گواهي مي دهم كه نماز را به پاي داشتي و زكات دادي و امر به معروف و نهي از منكر كردي.

امام حسين عليه السلام قيام كرد تا به نمازهاي ظاهري و عوام فريبانه پايان دهد و به نماز بندگان خدا محتوا ببخشد و آن را تبديل به نمازي كند كه:


ان الصلوة تنهي عن الفحشاء و المنكر [2] .

نماز انسان را از كار زشت و ناپسند باز مي دارد.

امام عليه السلام كوشيد تا نماز بي محتوا را از نماز واقعي تمييز دهد. نمازگزاراني كه از ياد خدا غفلت مي ورزند، مشمول هشدار تند الهي قرار مي گيرند كه:

فويل للمصلين - الذين هم عن صلاتهم ساهون [3] .

واي بر نمازگزاران، آنان كه در نمازشان از ياد خدا غفلت مي ورزند.

امام عليه السلام فهمانيد كه نمازي پذيرفته است كه داراي روح و كيفيت باشد و نمازگزار را به معراج ببرد و او را از فساد و فحشا باز دارد و الا نمازگزاري كه از روح نماز غافل باشد و آن را سبك بشمارد، همانند كسي است كه نماز نمي خواند.


پاورقي

[1] مريم (19) آيه‏ي 59.

[2] عنکبوت (29) آيه‏ي 45.

[3] ماعون (107) آيات 4 و 5.