بازگشت

ويژگي هاي انتفاضه نوين


انتفاضه مردم فلسطين كه از نيمه دوم دهه هشتاد (ميلادي ) به وجود آمد با محوريت بخشيدن به هويت ديني و باورهاي مذهبي ، در صحنه مبارزات و با شعارهايي چون «لا اله الا الله و الله اكبر»، «خيبر، خيبر يا يهود، جيش محمد (ص) سوف يعود» (خيبريان بدانند كه سپاه محمد (ص) مي آيد) و "ثوره ثوره علي المحتل ، بغير المصحف مافي حل " (عليه اشغالگر به پاخيز، راه حل قرآن است ) "فلسطين اسلاميه ، لا شرقيه و لاغربيه " اين نكته را نشان داد كه مردم فلسطين بايد متكي به دين باشند تا پشتوانه اصيل و عميق ديني و ملي ، در صحنه مبارزه با اشغالگران حضور پيدا كنند.

مردم فلسطين قبل از شروع انتفاضه (انتفاضه نوين ) هم مبارزه مي كردند،تفاوت هايي بين مبارزات قبلي و انتفاضه اخير وجود دارد كه در زير مي آيد:

1ـ تفاوت از نظر جغرافيايي است . فرقه هاي تشكيلاتي فلسطيني قبل از سال 1982 در خارج از كشور، بيرون از صحنه جغرافيايي فلسطين بودند ولي در انتفاضه تأخير برعكس بوده است . اين بار حركت در داخل صحنه و مبارزه نزديك و رو در رو بوده است .وقتي خود سازمان هاي مبارز بيرون از صحنه باشند به راحتي نمي توانند به مردم بگويند:"شما قيام كنيد! "اولين چيزي كه مردم به آنها خواهند گفت اين است كه "شما در بيرون ازصحنه هستيد و خودتان راحت زندگي مي كنيد.»

2ـ تفاوت دوم در زمينه اعتقادي است . مردم فلسطين در گذشته تجربه كارهاي كمونيست ها، ليبرال ها و ملي گرايان را ديده بودند مكاتب الحادي و مادي ناسيوناليستي و يا از انديشه هاي ليبراليستي و كانسروانيسم و محافظه كاري ، در عرصه فلسطين به وجود آمد و آزمونش را طي كرد، ولي ناموفق بود. پيروزي انقلاب اسلامي و برگشتن اسلام به صحنه و پيروزيهاي حزب الله لبنان به عنوان يك مقاومت اسلامي اصول گرا كه عشق به شهادت دارد تجربه خوبي براي آنها بود. و همين مسائل باعث شد كه آنها روي اصول اسلام بيشتر اتكا كنند.