بازگشت

محدوده تربت كربلا


ترب مقدس را هر قدر كه نزديك تر به قبر مبارك باشد بديهي است كه تأثير آن نيز بيشتر خواهد بود در مورد اين كه تربت حسين (ع) را از چه فاصله اي يا حدي اخذ كند؟روايات و اقوال در اين زمينه متعدد و مختلف است ، اين جاب به چند روايت اشاره مي شود:

1 ـ اخذ آن از بالاي سر قبر حسين (ع): «ابي بكار گفت : من از تربتي كه نزد سر قبرحسين (ع) است برداشتم كه تربتي سرخ است پس خدمت حضرت رضا (ع) وارد شدم وآن تربت را بر آن حضرت عرضه داشتم . حضرت آن را در كف دستش گرفت و سپس آن را بوييد و استشمام فرمود و گريست . تا اشكش جاري شد. سپس فرمود: اين تربت جدم است .»

2 ـ قدر هفتاد باع از قبر شريف : از حضرت صادق روايت شده است كه فرمود: «يوخذ طين قبر الحسين (ع) من عند القبر علي قدر سبعين باعا؛ تربت حسين (ع) را از نزد قبر شريف به اندازه هفتاد باع گرفته مي شود.»

3 ـ هفتاد باع در هفتاد باع : يعني از اين اندازه ، تربت حسين (ع) اخذ شود.

4 ـ حريم قبر حسين (ع) يك فرسخ در يك فرسخ در يك فرسخ در يك فرسخ است .

روايات در اين زمينه زياد است و در تعيين و تحديد آن براي اخذ تربت يكسان نيست ولي به هر حال از هر فاصله اي كه گرفته شود، منسوب و متعلق به حسين بن علي (ع) است كه قدر آن را بايد بدانيم و در رعايت حرمت آن كوشا باشيم .

البته ممكن ست برخي تعجب كرده و بگويند: چطور از بين خاك ها در خاك قبر حسين (ع) شفاست ؟ در جواب آنها بايد گفت كه خالق هستي چنان كه مي تواند در اقسام گياهان و غير گياهان شفا قرار دهد، مي تواند در اين تربت نيز شفا قرار دهد.

ثانيا: اين ويژگي در تربت حسين براي آن است كه آن حضرت براي احياي دين الهي و اعلاي «كلمة الله» جان و مال و اولاد و انصار و اصحاب خود را فدا نمود و خداوند متعال كه خود را «شكور» ناميده به پاس و تقدير اين همه قربانيها و فداكاري ها در راهش ويژگي ها و مزايايي به حسين بن علي (ع) داده كه به كسي ديگر نداده است ؛ از جمله تربت آن حضرت را شفا و امان قرار داده است و اين هيچ جاي تعجب نيست .

ثالثاً: طبق روايات ، تربت مراقد و مشاهد شريفه پيامبر (ص) و ائمه نيز موجب شفا است .

خلاصه از تمام آنچه گذشت ، حرمت و قداست و شفا بخشي و شأن و فضيلت اين تربت مقدس آشكار و روشن گرديد.