بازگشت

مقدمه


قال الصادق (ع): طين قبر الحسين فيه شفاءٌ

زوروالمن تستمع ُ النجون لديه فمن يزره بالقبر ملهوفاً لديه كفي

و قل سلام من الله السلام علي أهل السّلام و أهل العلم و الشرف

اِنّي أتيتك يا مولاي من بلدي مستمسكاً من حبال الحق باالعراف ِ

موضوع مقاله از حديث شريف امام صادق (ع) و شعر شاعر روشن شد كه بحث ازتربت و زيارت است . تربت و زيارت كسي كه خدا، پيامبران ، امامان ، صالحان ، مسلمانان و غير مسلمانان ، درباره او لب به سخن گشوده اند. سخن از كسي است كه قيامش به ابديت رسيد و به جاودانگي پيوست . و نهضت او علت مبقيه اسلام شد و آزادي را به ارمغان آورد.



در نوري زندگي سوز از حسين

اهل حق حريّت آموز از حسين



كلام از تربت كسي است كه سرزمين كعبه خود را برتر از تربت او دانست و به خود مباهات كرد، ولي خدا برتري را به تربت سيدالشهدا و زمين كربلا داد.قلم در ترسيم فضيلت تربت و زيارت كسي روي صفحه كاغذ خودنمايي مي كند، كه در آن صحراي سوزان ، آن تربت پاك گرمي خون را از خون خدا لمس كرد. و شفابخش تمام بيماران و قبله دل هاي عاشقان شد. قلم و كاغذ از اين خوشحال اند كه وسيله ترسيم فضيلت تربتي قرار گرفته اند كه هنوز كه هنوز است ، بوي حسين (ع) و عباس و علي اكبر و قاسم و علي اصغر و...را مي دهد. زمان و مكان از اين جهت به خود مباهات مي كنند كه براي ترسيم فضيلت تربت و زيارت كسي قرار گرفته اند كه زائر به زيارتش مي رود و بوي حسين را به وسيله آن تربت به عنوان بهترين سوغات در سراسر جهان منتشر مي كند. همان تربتي كه از تربت اُحد برتر است و سند افتخار و وسيله سجده .

سخن از زيارت است . زيارت قلمرو دل كه ترجمان قبله هاي بي قراراست . سخن از زيارت كسي است كه در آن لحظات نوراني كه يك زائر در كنار مضجع شريفش قرار مي گيرد؛ بايد با زبان دل حرف بزند و عقده دل را با اشك بگشايد و سوار بر موج عرفان و عشق رهسپار درك مقام قاب قوسين أوادني شود.