بازگشت

نسب شريف امام حسين


«السلام عليك يا بن رسول الله السلام عليك يا بن اميرالمؤمنين و بن سيدالوصيين السلام عليك يا بن فاطمة سيدة نساء العالمين »

ابتداي زيارت عاشورا و برخي ديگر از زيارت هاي امام حسين (ع) با درود فرستادن به حضرت آغاز مي گردد. در خلال درود، نسب شريف حضرت نيز ذكر مي شود كه او فرزند پيام آوران اسلام محمد مصطفي (ص) است . فرزند اسدالله الغالب ، علي بن ابي طالب اول امام مؤمنان است و نيز فرزند كوثر نبي ، تنها دختر پيغمبر اسلام (ص) است كه خود سرور زنان عالم است . اينان همگي از پيشوايان دين اسلامند و از تمام عصمت برخوردارند.

به طور جزم كسي در عالم از حيث نسب ، شرافت نسب آل كساء را ندارد. بر اين شرافت نسبي نه فقط دوستان و پيروان حضرت ، بلكه دشمنان نيز اعتراف كرده اند.

پس از آن كه «سنان بن انس نخعي » سر امام حسين (ع) را در روز عاشورا از بدن جدا كرد سوار بر اسب شد و خود را به خيمه عمر بن سعد رساند، او در حالي كه جلوي خيمه ايستاده بود، با صداي بلند خطاب به عمر بن سعد اين گونه رجز خواند و طلب پاداش نمود:



«اَوْقر ركابي فضة ً و ذهباً

اني قتلت الملك المحجبا



قتلت خيرالناس اماً واباً

و خيرهم اذنيبون نسباً



ركابه را از طلا و نقره پر كن كه من شاه پرده دار را كشته ام

كسي را كشته ام كه پدر و مادرش از همه بهتر است و چون مردمان ، نسب خويش گويند؛ نسب وي از همه والاتر است .

شرافت ، كرامت و اصالت خانوادگي امام حسين (ع) نه اين كه پس از ظهور اسلام به وجود آمد، بلكه در زمان جاهليت نيز از ارج و منزلت خاصي برخوردار بود و اين منزلت باظهور اسلام رخ نمود و كامل تر شد. در زيارت امام حسين (ع) در عيدين شهادت مي دهيم :

«اشهد انك كنت نوراً في الاصلاب الشامخه و الارحام المطهرة لم تنجسك الجاهلية بأنجاسها ولم تلبسك من مدلهمات ثيابها؛ شهادت مي دهم كه تو نوري بودي در پشت شامخ پدرانت و ارحام پاك مادرانت كه هرگز جاهليت با پليدي هايي كه داشت ،نتوانست شما را آلوده نمايد و هرگز اندكي از غبار و گرد رذالت [شرك و كفر]بر دامان شما ننشست ».

هنگامي كه عبارت هاي زيارت نامه ها را در كنار شخصيت آن امام ِ شريف قرار مي دهيم ، صحت مضامين آن ها روشن تر مي گردد و نيز اراده الهي در عدم آلودگي و رجس اين خاندان آشكار مي شود. خداوند در قرآن شريف مي فرمايد:

(انما يريد الله ليذهب عنكم الرجس اهل البيت و يطهركم تطهيراً)

عدم آلودگي در قبل و بعد از ظهور اسلام از فضايل و مشخصه هاي اين خاندان باكرامت است كه نه فقط آن ها را از ديگران متمايز مي سازد، بلكه از فضايلي است كه مختص اين خاندان و خانواده مي باشد و اين از لطف و عنايت خداوند نشأت مي گيرد.

در يكي ديگر از زيارات امام حسين (ع) حضرت را باعث پاكي بلاد اسلامي و كره زمين مي دانيم . امام حسين (ع) طبق اين عبارات نه فقط مُطَهَّر بودند و از زشتي و پليدي دور و مبرا شدند، بلكه مُطَهِّر و پاك كننده ديگر پليدي ها نيز گشتند. مسلمانان بلاد اسلامي حضرت را الگو قرار دادند و راهي را كه او رفت با جان و دل پيمودند و همچو او از رجس و پلشتي پاك شدند.

«اشهد انك طُهْرٌ طاهرٌ مطهر من طهر طاهرٍ طهرت وطهرت بك البلاد و طهرت ارض انت بها و طهر حرمك .»