بازگشت

تربت عبير آساي حسيني






اي خاك كربلاي تو مهر نماز من

اين مهر را به ملك سليمان نمي دهم



يكي از ويژگيهاي شيعه آن است كه براي خاك پاك مزار امام حسين عليه السلام و اطراف مرقد مطهر حضرتش فضيلت و قداست و كرامت قائل است و مي گويد خداوند شاكر منان به پاس فداكاري آن بزرگوار و ايثار فرزندان و بهترين يارانش در راه احياء دين و عظمت اسلام، آثار و خواصي در آن تربت عنبر سرشت نهاده و آن را كيمياي ناب و اكسير احمر و داروي هر دردي قرار داده است. [1] .


و از اين رو محبان حسيني در صورت دسترسي به اين تربت مقدس، كام نوزاد را با آن برمي گيرند. و در نماز بر آن خاك بهشتي سجده مي كنند. و براي ياد خداوند با تسبيح تربت امام حسين عليه السلام ذكر مي گويند.

و در وقت بيماري به قصد شفا اندكي از آن را جزو شيرازه ي وجودشان مي نمايند و در سفرها براي ايمن ماندن از حوادث، مقداري از آن را همراه مي برند و هنگام دفن عزيزي از دست رفته، پاره اي از آن را در كفن و قدري را نيز با حنوط او مخلوط مي كنند تا از خواص معنوي و آثار خارق العاده آن بهره مند گردند.

مؤلف محترم رحمه الله در اين رساله با استفاده از منابع معتبر و با استناد به سخنان پيشوايان دين امتيازات و فوايد تربت پاك حسيني و مشروع و مطلوب بودن امور فوق را به اثبات رسانده و نشان داده به سبب فوايد بسيار اين خاك بهشتي شايسته است كه ارزش و جايگاه آن همواره در


ميان مسلمانان محفوظ باشد.

اين كتاب ارزشمند در سال 1388 ه ق تأليف و ظاهرا در همان سالها منتشر گرديده. از آنجا كه كتاب سالها تجديد چاپ نشده و از دسترس علاقه مندان دور مانده بود چاپ دوباره آن با ويرايش جديد و استخراج منابع آن ضروري به نظر مي رسيد از اين رو به تحقيق آن اقدام شد. و نام آن «خاك آسماني» را اين كمترين به نام اصلي كتاب افزود.

و از آنجا كه اخوان محترم محمدي پور بيدهندي (مسئولان محترم شركت صنعتي اميد فنر) در احياي برخي مساجد و حسينه هاي زادگاه حقير كوشا و در برگزاري مراسم عزاداري سيدالشهداء تلاش مي كنند، اين اثر را به آنان و همه ي عزيزاني كه چون اينان فعاليت مي كنند پيشكش مي كنم.

اميدوارم كه اين نوشتار به معرفت اعتقادي شيعيان و محبان حسيني بيفزايد تا با عشقي سرشار از آگاهي در اين راستا قدم بردارند.

ان شاء الله


پاورقي

[1] روي محمد بن مسلم، عن السيدين (الباقر و الصادق عليهماالسلام) قال: سمعتهمايقولان: ان الله تعالي عوض الحسين عليه‏السلام من قتله: ان جعل الامامة في ذريته، و الشفاء في تربته، و اجابة الدعا عند قبره، و لا تعد ايام زائره جائيا و راجعا من عمره.

خداوند متعال در مقابل شهادت امام حسين (ع) اين ويژگيها را نسبت به او قرار داد: امامت را در نسل او. شفاء در تربت او. استجابت دعا کنار قبر او. عدم احتساب زمان رفت و برگشت زائران از عمرشان.

وسائل الشيعه، ج 10، ص 329؛ عدة الداعي، 57؛ اعلام الوري، ج 1، ص 431؛ امالي طوسي، ج 1، ص 324؛ بحار، ج 4، ص 221.