بازگشت

ابتداي آفرينش تربت


در نظام آفرينش ترتيب خاصي حاكم است و تقدم و تأخر پديده ها بدون جهت نيست. ارواح قبل از بدن ها آفريده شده، و خلقت انوار چهارده معصوم عليهم السلام قبل از آفرينش همه ي مخلوقات بوده است. در ميان


خاك ها و زمينها، زمين كعبه گرچه سابقه بيشتري نسبت به سائر زمينها دارد ولي زمين كربلا در آفرينش بر همه ي زمينها حتي بر كعبه مقدم است. خدواند تعالي كربلا را چندين هزار سال قبل از كعبه آفريده و آن را مقدس و مبارك و حرم خاص خويش قرار داده است.

سرزمين كربلا به خاطر تواضع در برابر خداي تعالي به مقامي رسيده است كه پاك ترين قسمت روي زمين است. آري با اينكه كعبه از ارزش معنوي خاصي برخوردار است ولي قابل قياس با زمين كربلا نيست و زمين كربلا از آن برتر و حرمتش بيشتر است، بلكه اگر كربلا نبود خداي تعالي كعبه را هم نمي آفريد. كربلا گرچه به ظاهر مانند ساير زمينهاست ولي در واقع قسمتي از زمين بهشت و بلكه برترين و بهترين مكان بهشت و مخصوص اولياي خاص خداوند است كه در ميان منازل بهشتي با جلوه خاصّي مي درخشد.

امام سجاد عليه السلام فرمود: «خداي عزوجل پيش از آفريدن زمين كعبه، زمين كربلا را حرم امن و مبارك قرار داد، و بيست و چهار هزار سال (پيش از آفريدن كعبه) كربلا را به عنوان حرم (خاصّ خويش) برگزيد» [1] .

امام باقر عليه السلام فرمود:

«خداي تبارك و تعالي بيست و چهار هزار سال پيش از آن كه زمين كعبه را خلق كند، زمين كربلا را آفريد و آن را مقدس و مبارك قرار داد. پيش از اين كه خداوند خلق را بيافريند اين زمين هميشه مقدس و مبارك بوده و براي هميشه چنين خواهد


بود، تا آن را برترين و والاترين زمين بهشت گرداند. آن جا بهترين منزل و مسكني خواهد بود كه خداوند اولياي خويش را در آن جاي خواهد داد» [2] .

امام صادق عليه السلام فرمود: «خداوند كربلا را حرم امن و مبارك قرار داد، پيش از اين كه مكه را به عنوان حرم برگزيند [3] .

امام حسين عليه السلام فرمود: روزي كه خداوند عزوجل زمين را گسترانيد اين محل را در كربلا براي من برگزيد، و آن را پناهگاه شيعيان ما قرار داد. آن جا امان است براي شيعه در دنيا و آخرت [4] .


پاورقي

[1] کامل الزيارات: ص 268، مزار شيخ مفيد ره: ص 23، بحار: ج 101 ص 108.

[2] کامل الزيارات: ص 268، بحار: ج 57 ص 202 و ج 101 ص 107، و قسمتي از آن را در روضة الواعظين: ص 411 آورده است.

[3] کامل الزيارات: ص 267، بحار: ج 101 ص 110.

[4] اللهوف: ص 59، بحار: ج 44 ص 331، مستدرک: ج 2 ص 218 (چاپ اسلاميه) و ج 10 ص 217 (چاپ آل البيت عليهم‏السلام).