بازگشت

فضيلت عبادت و اقامت و مجاورت در كربلا


خداي تبارك و تعالي در رابطه ي با اعمال بندگان يكسان برخورد نمي كند. عقاب تبهكاران مطابق با ميزان عدل اوست، ولي در پاداش نيكوكاران با فضل خويش رفتار مي كند، و در مقابل يك كار نيك ده برابر و گاهي بيشتر تا هفتصد برابر ثواب مي دهد. براي نماز و عبادت در زمانها و مكانهاي خاصي مانند شب و روز جمعه، ماه مبارك رمضان، ليالي قدر، مساجد، مسجدالحرام، مسجد النبي صلي اللَّه عليه و آله، مسجد كوفه و امثال آن ثوابهاي بي شمار قرار داده است، تا جائي كه گاهي عقل بشر در برابر آن حيران مي شود.

كربلا يكي از جاهائي است كه عبادت و نيايش در آن نزد خداوند مطلوب است، نماز در آن جا با حج و عمره برابر است و اقامت و سكني


گزيدن در آن جا نيز مورد عنايت الهي است.

امام باقر عليه السلام فرمود: «نماز واجب كنار قبر امام حسين عليه السلام برابر با حج، و نماز مستحب برابر با عمره است» [1] .

امام صادق عليه السلام فرمود: «كسي كه به زيارت امام حسين عليه السلام رود و آن جا دو يا چهار ركعت نماز بخواند، ثواب حج و عمره در نامه ي عمل او نوشته مي شود» [2] .

امام هادي عليه السلام فرمود: «مكانهايي است كه اختصاص به خداي متعال دارد و خداوند دوست دارد مردم در آن جا به عبادتش مشغول شوند، و حرم امام حسين عليه السلام يكي از آن مكانهاست» [3] .

امام باقر عليه السلام به شخصي كه محل سكونتش تا كربلا يك روز و اندي بود فرمودند: «اگر ما به اين اندازه به قبر آن حضرت نزديك بوديم، به كربلا هجرت كرده (و آن جا را وطن خويش قرار مي داديم)» [4] .

امام صادق عليه السلام فرمود: «هنگامي كه از زيارت آن حضرت برمي گردي منادي ندايي مي دهد و با تو سخني مي گويد كه اگر كلام او را مي شنيدي اقامت نزد قبر آن حضرت را اختيار مي كردي (و هرگز از آن جا برنمي گشتي)» [5] .

و فرمود: «هر روز اقامت نزد قبر امام حسين عليه السلام ثواب هزار ماه (عبادت)را داراست و يك درهم خرج كردن در راه زيارت


امام حسين عليه السلام يا هنگام اقامت در كربلا، ثواب هزار درهم (و در روايتي ده هزار درهم) خرج كردن در راه خدا را دارد» [6] .


پاورقي

[1] تهذيب: ج 6 ص 73، وسائل: ج 10 ص 406.

[2] کامل الزيارات: ص 160، وسائل: ج 10 ص 408.

[3] کافي: ج 4 ص 567، بحار: ج 101 ص 113 به نقل از کامل الزيارات.

[4] مزار شيخ مفيد: ص 226، تهذيب: ج 6 ص 46، بحارالانوار: ج 101 ص 115.

[5] کامل الزيارات: ص 207، مستدرک الوسائل: ج 10 ص 248.

[6] کامل الزيارات: ص 337 ،128 ،127 ،123، بحار: ج 101 ص 114.