بازگشت

سنت الهي براي امتحان و محك زدن انسان ها


«اَلنَّاس ُ عَبيدُ الدُّنْيا وَالدِين ُ لِعق ٌ عَلَي ألْسِنَتَهِم يَحُوطُونَه ُ مَا دَرَّت ْ بِه ِ مَعايِشُهُم ْ؛مردم بنده دنيايند. دين را بر زبان مي آورند تا آن گاه كه زندگاني خود را بدان سر و سامان دهند.»

عاشورا صرف نظر از وقايع پندآموز آن ، ميدان مشخص شدن عيار انسان هاست .حوادث كوچك و بزرگ اين روز، به بهترين وجه ممكن ، اين وظيفه و مسئوليت را به منزل مي رسانند. در اين روز يك بار ديگر - آن هم براي آخرين بار - بايستي سره از ناسره تشخيص داده شود، حق از باطل منفك گردد و مؤمن از منافق سوا شود، و اين سنّت الهي است آن جا كه مي فرمايد:

(اَحَسِب َ النَّاس ُ اَن ْ يُتْرُكوا اَن ْ يَقُولُواآمنَّاوَهُم لايُفْتَنُون )؛

آيا مردم مي پندارند وقتي بگويند ايمان آورده ايم واگذاشته مي شوند، در حالي كه هنوز آزمايش نشده اند.

و البته اين امتحان بسيار سخت و طاقت فرساست .

براي حسين (ع) و اصحاب و خانواده ايشان سخت است ، زيرا بايستي به مظلومانه ترين وجه ممكن به شهادت برسند و به زشت ترين صورت ممكن غارت شوند و طعم تلخ اسارت را با آن حال رقت آور بچشند. اما لشكر كوفه كه به ناجوان مردانه ترين و بي شرمانه ترين صورت امكان با خاندان رسالت برخورد نمودند، از فرداي عاشورا، تاريخ برآنان لعن و نفرين مي فرستد و خشم الهي فرا راهشان قرار مي گيرد كه به قول قرآن كريم :(فَلْيَضْحَكُوا قليلاً وَلْيَبْكُوا كَثِيراً جَزَاءَ بِما كانُوا يَكْسِبُون ْ)؛ اكنون بايد خنده كم و گريه بسيار كنند كه به مجازات سخت اعمال خود خواهند رسيد.»