بازگشت

نقش عاشورا در انقلاب ها


آثار نهضت حسيني از خود دستگاه اموي و دشمنان حضرت شروع شد. درست مثل آبي كه با حرارت مي جوشيد و مي رود. پيش از به جوش آمدن نخست حباب هايي از ته ديگ بالا مي آيد و در روي آب مي تركد، پس از آن جوشيدن كم كم آغاز مي گردد.انقلاب يك جامعه عليه دستگاه ظلم نيز به همين شكل است ؛ اوّل انتقادها و فريادهاي عدالت خواهي و تظلم كه همانند حباب هاي ته ديگ از گوشه و كنار كشور شنيده مي شود و بعداً جوشيدن آغاز مي شود.

بعد از شهادت امام حسين بلافاصله اين فريادها و انتقادها كه مقدمه فروريختن اركان حكومت منحوس بني اميه بود، بلند شد. سنان بن انس هنوز از قتلگاه امام بيرون نرفته بود كه يارانش به او گفتند: «تو حسين بن علي را پسر پيامبر و پسر دختر پيامبر را كشتي ؟ تو مردي را كشتي كه از همه عرب بزرگ تر است و آمده بود تا حكومت را از دست بني اميه بگيرد. اكنون پيش امراي خود برو و پاداش خود را بگير و بدان كه اگر تمام موجودي خزانه هاي خودشان را در برابر كشتن حسين به تو بدهند باز هم كم است .»

و اين نشان دهنده آن است كه از همان لحظات اولين بعد از فاجعه عاشورا جرقّه انقلاب ها آغاز شده است و بعد از آن بود كه قيامهايي ، مانند قيام مختار و توابين وسرانجام قيام بزرگ ايران بوجود آمد و به نظر مي رسد بعد از اين هم ، اگر قيامي عليه ظلم رخ دهد به بركت عاشورا و كربلا باشد.