بازگشت

طليعه


نوشته اي كه پيش رو داريد خلاصه اي از سخنراني هاي لبريز از سوز و اشتياق استاد علي صفايي در چند دهه ي محرم است كه به همت و با قلم خود او فراهم شده و به همين جهت زيبايي نثر ايشان را با خود دارد و در عين ايجاز پرمغز و سرشار است.

در اين مباحث مي توان ويژگي هاي فكري و شخصيتي استاد را مشاهده كرد.از يك سو با آگاهي از معضلات و شبهات نو و كهنه ي كلامي، به مباحث بنيادين «اضرار به حجت» و «حق و شبهه» مي پردازد و ريشه هاي اشتباه و انحراف را نشان داده و از زمينه هاي رويش از تمحيص و از فوز و فلاح گفتگو مي كند و از ديگر سو با عنايت به لزوم ارائه طرحي جامع براي حيات بخشيدن به حكم و حكومت دين به بحث بديع «احياء امر» پرداخته و عوامل و مراحل پنج گانه ي وصول به اين مقصود را تبيين مي كند.

استاد در بررسي تاريخ عاشورا، به ما مي آموزد كه چگونه مي توان به دركي عميق از حالات «اصحاب اباعبدالله عليه السلام» رسيد و در اين بررسي در زندان تاريخ نماند و براي امروز خود توشه برگرفت و نيز مي آموزد كه اگر مي خواهيم «وارثان عاشورا» ي حسين عليه السلام باشيم بايد با علم و آگاهي و عبوديت و صلاح همراه شويم.


كتاب حاضر در بر گيرنده ي چهار بحث از مباحث محرم به همراه نوشته ي «وارثان عاشورا» ي استاد مي باشد.لازم به ذكر است كه دو بحث ديگر از مباحث محرم به صورت كتابي مستقل تحت عنوان «از معرفت ديني تا حكومت ديني» به چاپ رسيد و بحث هاي «اهداف حكومتي ديني» و «مشكلات حكومت ديني» در دست چاپ مي باشند.

مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي ليلة القدر كه با هدف پژوهش در معارف اسلامي و رشد و اشاعه ي آن فعاليت خود را آغاز كرده، بر آن است كه تا كليه آثار استاد فقيد را آماده ي چاپ كرده و در دسترس عموم قرار دهد تا از اين رهگذر گامي در جهت تبيين بايسته ي معارف ديني برداشته و بخشي از رسالت خويش را به انجام رساند.

اميد آنكه دست عنايت حق ياريمان كند و ما را بر اين مسير مستدام بدارد.

مؤسسه فرهنگي تحقيقاتي

ليلة القدر

بهار 1380

محرم 1372