بازگشت

حج ناتمام؛ تحريفي ديگر


از جمله تحريفاتي كه در حوزه ادبيات عاشورا، مطرح و رايج بوده و حتي برخي روضه خوانان با استناد به آن عبادت حج را فرع بر واقعه عاشورا مي شمارند اشاره به حج گزاردن امام حسين عليه السلام به شكل ناقص يا عمره مفرده است. اين سخن، كاملاً نادرست بوده و از حيث فقهي مخدوش و محل ايراد است. امام حسين عليه السلام، حج خود را ناتمام نگذاشت بلكه از ابتدا نيت عمره مفرده كرده بود. علاوه بر اين حتي اگر احراز نيت ممكن نباشد، طبق نظر فقهاي اماميه، مي توان در موسم و ماه هاي حج، احرام عمره مفرده بست. امام صادق نيز در روايتي تأكيد و تصريح فرموده است كه برگشتن به ديار و شهر خود در ماه هاي حج و در حالي كه احرام عمره بسته باشد اشكالي ندارد، در ادامه روايت امام صادق به خروج امام حسين از احرام در روز ترويه (هشتم ذي الحجه) اشاره و استناد مي كند. [1] .

بنابراين، قائل بودن به اين سخن كه امام محرم به احرام حج گرديد اما از ترس اينكه مبادا خونش در خانه خدا ريخته شود از مكه خارج شد، تحريفي بارز و عقيده اي نادرست مي باشد.


پاورقي

[1] در کتاب وسائل الشيعه (ابواب العمره، ج 10، باب 7، ص 249 - 246) مدخلي ويژه با عنوان (باب انه يجوزان يعتمر في اشهر الحج عمرة مفردة...) وجود دارد.