بازگشت

كتاب شناسي عاشورا


در پايان برخي از كتاب هايي كه قيام سيدالشهدا را به شيوه تحليلي بررسي كرده اند معرفي مي كنيم:

1 ـ قـيـام حـسـيـن (ع) از سـيـّد جـعـفـر شـهـيـدي كـه تـحـليـلي اسـت جـامـعـه شـنـاسـانـه از علل تاريخي، سياسي و اجتماعي حادثه عاشورا با قلم روان و زيبا.

2 ـ وارثـان عـاشـورا، از عـلي صـفـايـي حـايـري، كـه بـا روش نـو و بـيان بليغ، نقش تربيتي عاشورا و شيوه زنده نگه داشتن ياد و نام شهيدان كربلا را بررسي مي كند.

3 ـ مـدرسـه حـسـيـنـي از مـصـطـفـي دلشـاد تـهـرانـي، كـه بـه بـيـش از بـيـسـت اصل از اصول تربيتي مدرسه حسيني و فرهنگ عاشورا پرداخته است.

4 ـ خـدا كـنـد تـو بيايي از مهدي شجاعي كه با قلم بسيار شيوا و زيبا و اديبانه و جوان پسند تدوين يافته و كيفيّت اقتدا به حسين عاشورا آفرين را تبيين نموده است.

5 ـ قـيـام جـاودانـه اثـر محمدرضا حكيمي، تحليلي است علمي تاريخي و جامعه شناسانه مـبـتـنـي بـر اصـول واقـع گـرايـي از نـهـضت كربلا و اهداف سيدالشهدا با قلم قوي، حماسي، موزون، آهنگي بسيار جذاب و خواندني.

6 ـ درسـي كـه حـسـيـن بـه انـسـان هـا آموخت، از سيّد عبدالكريم هاشمي نژاد (قدس سره) تـحـليـلي اسـت از آثـار و اسـرار قـيـام خـونـيـن، از آغـاز و عـوامـل پـيـدايـش آن تـا آثار و نتايج كوتاه مدت و بلندمدت اين قيام و نيز نقد و تحليلي است بر شيوه عزاداري اباعبداللّه.

7 ـ آنـجـا كه حق پيروز است؛ پرويز خرسند، با نثر روان، شيوا، خوش آهنگ و شاعرانه كـه تـوانـسـتـه دادنـامـه ماندگار و سرگذشت حزن آلود برخي از شهيدان كربلا را به صـورت زيـبـا بـه تصوير كشد. بافت همبسته، واژه ها و تركيب هاي نو و لطيف، جملات آهـنـگـيـن، عـنوان هاي نو و مناسب و مفاهيم زنده و جدّي از ويژگي هاي اين كتاب است كه با مقدمه اي خواندني از محمدرضا حكيمي منتشرشده است.

8 ـ عـبـرت هـاي عـاشـورا اثـر عـلي اصـغـر الهامي نيا. اين كتاب حادثه كربلا را از منظر عـبـرت آمـوزي بـررسـي كـرده و نـشـانـه هـاي عـوام و خـواص اهل حق و باطل را برشمرده است.