بازگشت

پيروزي مردان خدا در قرآن


«كتب الله لاغلبن انا و رسلي » [1] خداوند چنين مقرر داشته كه من و رسولانم پيروز مي شويم.

لام و نون تاكيد ثقليه، نشانه قطعي و حتمي بودن پيروزي خداوند و رسولانش است.

«فان حزب الله هم الغالبون » [2] حزب خدا پيروز است.

در همه جبهه ها حزب الله پيروز است.

«و ان جندنا لهم الغالبون » [3] و لشكر ما پيروز است.

پيروزي در فرهنگ اسلام مفهوم پيروزي در فرهنگ اسلام با پيروزي در فرهنگ هاي ديگر متفاوت است:

1- شهادت، اسارت و صدمه ديدن در راه انجام وظيفه، پيروزي است

«و من يقاتل في سبيل الله فيقتل او يغلب فسوف نؤتيه اجرا عظيما» [4] و آن كس كه در راه خدا پيكار كند و كشته شود يا پيروز گردد، پاداش بزرگي به او خواهيم داد.

«قال الحسين عليه السلام: اما والله اني لارجو ان يكون خيرا ما اراد له ربنا قتلنا او ظفرنا» [5] به خدا سوگند من اميدوارم آن چه خدا براي ما خواسته است سرانجام نيك داشته باشد، كشته شويم يا پيروز گرديم.

2- رسيدن به هدف حتي با شهادت، پيروزي است. هدف امام عليه السلام در قيام عاشورا، معرفي چهره كثيف يزيد بود كه در لباس جانشيني پيامبر (ص) قصد نابودي اسلام و احياي جاهليت را در سر داشت كه به آن رسيد و علاوه بر اين، امام عليه السلام مكتب خونين ضد استبداد و ستم را پايه گذاري كرد كه تا قيامت موجب بقاء، عظمت و حفظ اسلام و فرهنگ تشيع گرديد.

3- گاهي پيروزي دفعي و كوتاه مدت حاصل نمي شود بلكه آثار آن در دراز مدت ظاهر مي شود چنانكه حضرت امام خميني (ره) در قيام 15 خرداد، پيروز نشد لكن زمينه آگاهي و رشد جامعه را فراهم كرد كه به پيروزي 22 بهمن سال 1357 منجر شد.

4- دشمنان در قيام كربلا به هيچ يك از اهداف خود نرسيدند. از جمله اهداف دشمنان اسلام، نابودي اسلام، احياي جاهليت، سركوب همه حركتهاي ضد استبداد، اعلام روز عاشورا به عنوان عيد، فتح و پيروزي و به فراموشي سپردن خاندان پيامبر صلي الله عليه و آله بود.


پاورقي

[1] مائده، 56.

[2] صافات، 172.

[3] نساء، 74.

[4] موسوعة، ص 362.

[5] قصار الحکم، حديث 327.