بازگشت

حبيب بن مظاهر اسدي


حبيب بن مظاهر اسدي از تيره اسدي هاي قبيله عدنانِ شمال عربستان آن روز است. او از اصحاب پيامبر (صلي الله عليه وآله) و اميرالمؤمنين (عليه السلام) بود و در تمام جنگ ها با اميرالمؤمنين (عليه السلام) و در كنار آن حضرت با دشمنان مي جنگيد؛ [1] همچنين در تشويق مردم كوفه در باب توجه

به حسين (عليه السلام) نقش به سزايي ايفا كرد. وي و مسلم بن عوسجه از مردم كوفه براي امام حسين (عليه السلام) بيعت مي گرفتند و از نويسندگان دعوت نامه به امام بودند. [2] .

بعضي نوشته اند كه پيامبر خدا (صلي الله عليه وآله) با جمعي از ياران، از جايي مي گذشتند كه چشم


آن حضرت به حبيب افتاد، او را مورد مرحمت و نوازش قرار داد و فرمود: جبرئيل به من خبر داد كه او پسرم حسين را دوست مي دارد و در ياري پسرم حسين در كربلا كشته خواهد شد. [3] .

حبيب در آوردن افراد قبيله خود به ياري حسين (عليه السلام) (در شب عاشورا) تلاش فراواني كرد كه حركت او در اين باره توسط لشكر كفرپيشه يزيدي ناكام ماند و آنان در اين رابطه چند كشته و مجروح دادند. حبيب در كربلا از ملازمان امام (عليه السلام) بود و همرديف زهير بن قين همواره در ركاب آن حضرت بود. او روز عاشورا فرمانده بخش ميسره لشكر امام و زهير فرمانده بخش ميمنه لشكر بودند. [4] .

حبيب يكي از رجال برجسته كوفه در دوران اميرالمؤمنين (عليه السلام) و از افراد معروف به شرطه خميس (پليس انتظامي) آن حضرت بود و نيز يكي از فرماندهان قسمت ميسره سپاه اميرالمؤمنين بود و در همه جنگهاي آن حضرت با مخالفانش حضور داشت. قابل ذكر است كه حبيب بن مظاهر از اصحاب پيامبراكرم (صلي الله عليه وآله) نيز بوده و از آن حضرت حديث شنيده است. او در كربلا آنچنان مورد اعتماد سالار شهيدان بود كه آن حضرت فرماندهي بخش ميسره لشكر خود را به او داد.


پاورقي

[1] ابصار العين، صص 100 ـ 102.

[2] نکـ: تاريخ طبري، ج5، ص352 ؛ الارشاد، ج2، ص36 و الکامل، ج4، ص20.

[3] معالي السبطين، ج1، ص228.

[4] نکـ: اعيان الشيعه، ج1، ص601.