بازگشت

اسوه هاي عدالت


ان الله يامر بالعدل و الاحسان و ايتاء ذي القربي و ينهي عن الفحشاء و المنكر والبغي يعظكم لعلكم تذكرون. [1] .

عدل، واژه اي است مقدس با مفهومي گسترده كه يكي از موارد آن عبارت است از عدالت اجتماعي. بر هر جامعه اي كه خورشيد عدالت نتابد، آن جامعه رايحه ي سعادت را استشمام نخواهد كرد. به همين جهت يكي از تكيه گاه هاي مهم تبليغات انبياء الهي و پيشوايان ديني دعوت به عدل و قسط مي باشد. قرآن كريم در مورد بسياري اين واژه


و مشتقات آن را به كار برده و ثمرات آن را تبيين فرموده است.

در پناه عدالت است كه ضعيفان از تجاوز و بيداد زودمندان ايمن و حقوق مظلومان از دستبرد ظالمان محفوظ مي ماند و عدالت است كه به فرد فرد جامعه اعم از فقير و غني آرامش و امنيت مي بخشد.

يكي از اهداف مهم نهضت عاشورا احياي عدالت اجتماعي و نابودي جور و ستم بود. همين عدالتخواهي و ظلم ستيزي باعث شد كه نه تنها مسلمانان بلكه اكثر آگاهان به تاريخ از هر ملت و مذهب، اين حركت بي نظير انساني را ستوده اند و نهضت آفرينان بزرگوار و شجاع نهضت عاشورا نيز در سخنان خود بر آن تكيه كرده و مقدس ترين خونها را در راه حيات حق و عدالت نثار فرموده است.

صاحبنظران دريافته اند كه هر ملتي بدون حكومت عدل، محكوم به نابودي و فناست و يكي از بزرگترين امتيازات اسلام، اقامه ي عدل و بيزاري از ظلم و بيدادگري است.

تا نامي از عدالت باقي است، خون پاك حضرت حسين بن علي عليه السلام و ياران جوانمردش همچنان جوشان است و نام بلندشان بر تارك تاريخ بشريت خواهد درخشيد و جهانيان را به اقامه ي حق و عدالت فراخوانده و خواهد خواند.

درود خدا و فرشتگان و مؤمنان تا جاوان بر آنان باد.


پاورقي

[1] نحل/90.