بازگشت

جهاد و مبارزه با باطل


پـيـكـار در راه خـدا عـزت نـسـل مـوجـود و نـسـل آيـنـده را در پي دارد و مجاهد هم خود به قله سـرافـرازي و عظمت صعود مي كند و هم راه مجد و عظمت را براي آيندگان هموار مي سازد. امام علي عليه السلام فرمود:

(اِنَّ الجـِهـادَ اَشـرَفُ اَلاعـمـالِ بـَعـدَ الاِسـلامِ وَ هـُوَ قِوامُ الدّينِ وَ الاَجرُ فيهِ عَظيمٌ مَعَ العِزَّةِ وَ الَمنَعَةِ) [1] .

هـمـانـا جـهـاد پـس از (پـذيـرش) اسـلام شـريـفـتـريـن عمل است؛ استواري دين است و پاداشي بزرگ همراه با عزت و شوكت دارد.

رسول اكرم صلي اللّه عليه و آله نيز فرمود:

(اُغزُوا تُورِ ثُوا اَبناءَكُم مَجْدا) [2] .

پيكار كنيد تا براي فرزندانتان مجد و عظمت به ارث بگذاريد.

كربلاي حسيني يكي از مظاهر عمل به اين تكليف ديني بود. جهاد گاهي بر ضدّ متجاوزان و دشـمـنـان خـارجـي اسـت گـاهـي عـليـه شـورشـيـان و اهل بغي و فساد در داخل. گاهي هم مبارزه با حكومت ظالم است كه كمر به هدم اسلام بسته اسـت حتي در روايات گفتن سخن حق در برابر پيشواي ستمگر نيز (جهاد) به حساب آمده اسـت. وجـوب جهاد عليه كفار و دشمنان اسلام نيز دستور دين براي همه و در همه دوران ها به همه دشمنان است. علماي دين نيز در طول قرون پيوسته پيشگام جهاد با دشمنان اسلام و سـلطـه جـويـان بـر مسلمين بوده اند انقلاب اسلامي ايران يكي از بارزترين حلقه هاي جـهـادي عـاشـورائيـان بـر ضـدّ طـاغـوت و طـغـيان و ستم بود در سالهاي دفاع مقدس نيز رزمـنـدگـان اسـلام بـا الهـام از عـاشـورا بـه دفـع تـجـاوز دشـمن و حماسه آفريني هاي ستودني پرداختند.

عاشورا الهام بخش رزمندگان بود و كربلا مكتب جهاد و شهادت بود. به تعبير امام خميني قدسّ سره:

انقلاب اسلامي ايران پرتوي از عاشورا و انقلاب عظيم الهي آن است. [3] .

امام امت درسهاي جهاد و شهادت عاشورا را براي همه و هميشه مي داند و مي فرمايد:

عـاشـورا، قـيـام عـدالتـخـواهـان بـا عـددي قـليـل و ايـمـانـي و عـشـقـي بـزرگ در مـقـابـل سـتـمـگـران كـاخ نـشـيـن و مـستكبران غارتگر بود و دستور آن است كه اين برنامه سـرلوحـه زنـدگـي امـت در هـر روز و در هـر سـرزمـيـن بـاشد. روزهايي كه بر ما گذشت عـاشـوراي مـكرّر بود و ميدان ها و خيابانها و كوي و برزن هايي كه خون فرزندان اسلام در آن ريخت كربلاي مكررّ. [4] .

دامـنـه ايـن جهاد مكتبي كه ضامن تعالي امت اسلام است بسيار گسترده است و مسلمانان جز در سـايه جهاد به عزّت نمي رسند. حضرت علي عليه السلام جهاد را مايه عزت دانسته است (وَ الجـِهـادُ عـِزّا لِلاِسـلامِ) [5] امـام امـت در گـسـترش اين فرهنگ عزّت آفرين مي فرمايد:

(جـنـگ مـا جـنـگ عـقـيده است و جغرافيا و مرز نمي شناسد و ما بايد در جنگ اعتقاديمان بسيج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه اندازيم. [6] .


پاورقي

[1] فروع کافي، ج 5، ص 37.

[2] وسائل الشيعه، ج 11، ص 9.

[3] صحيفه نور، ج 18، ص 12.

[4] همان، ج 9، ص 57.

[5] نهج البلاغه، فيض الاسلام، حکمت 244.

[6] صحيفه نور، ج 20، ص 236.