بازگشت

مقدمه


تاريخ طولاني درگيري حق و باطل (كه آدم ابوالبشر تا آخر تاريخ در بستر زمان جاري است)، در روز تاريخي «عاشورا» خلاصه شده است. به اين معني عاشورا، خلاصه و فشرده تاريخ پر حجم درگيري حق با باطل است. امام حسين عليه السلام در صحنه ي عاشورا وارث تمامي پيامبران و عدالت خواهان و ظلم ستيزان از آدم تا عصر خويش است. در مقابل او، يزيد وارث تمام دژخيمان و جلادان و ستم پيشگان و غارتگران تاريخ مي باشد.

روز عاشورا تنها روز تصادمي كه بين امام حسين عليه السلام و يزيد رخ داد، نيست و تنها يزيد به خاطر اين كه از نظر شخصي فاسق و فاجري بود بوده، محكوم قيام عاشورا نمي باشد. و حسين عليه السلام در آن روز تنها براي دفاع از حق خودش يا پدر و برادرش قيام نكرده. قيام او در اين روز براي اين بود تا پرچمي را كه از آغاز تاريخ بشري در دست يكايك بنيانگذاران توحيد و طرفداران عدالت بوده و از آدم به پيامبران بزرگ الهي به ارث رسيده و در پايان به پرچمدار آخرين اين نهضت پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و بعد به حضرت علي و امام حسن عليهم السلام رسيده است، به اهتزاز در آورد.

از اينجاست كه در زيارتنامه ي پر معني و عميق «وارث» خطاب به امام حسين عليه السلام مي خوانيم:

سلام بر تو اي وارث آدم، برگزيده ي خدا.

سلام بر تو اي وارث نوح، پيامبر خدا.

سلام بر تو اي وارث ابراهيم، دوست خدا.

سلام بر تو اي وارث موسي، هم سخن خدا.

سلام بر تو اي وارث عيسي، روح خدا.

سلام بر تو اي وارث محمد صلي الله عليه و آله، محبوب خدا.

سلام بر تو اي وارث علي، وصي خدا.


سلام بر تو اي وارث حسن، صاحب مقام رضا.

سلام بر تو اي وارث فاطمه، دختر رسول خدا.

و لذا حسين عليه السلام را نبايد تنها در برابر يزيد، ابن زياد و عمر سعد، تلقي كرد. حسين عليه السلام را بايد وارث تاريخ نهضت عدل و حق در طول تاريخ دانست. حسين وارث آدم، نوح، ابراهيم، موسي، عيسي و وارث محمد صلي الله عليه و آله است. يعني حسين عليه السلام وارث تمام انبياء و جانشينان پيامبران است.

حسين عليه السلام نزد شيعه، اسمي نيست كه تنها بر شخص دلالت كند، بلك آن رمز شجاعت، جوانمردي انسانيت، اميد، سرلوحه ي دين، شريعت، فداكاري و جانباري در راه حق و عدالت است، همچنان كه يزيد رمز استبداد، تباهكاري، پرده دري و رذالت مي باشد.

پس هر جا كه پايداري و اخلاص و دلاوري و فضيلت و شجاعت و شرف است، نام حسين عليه السلام نيز همانجا مي درخشد و اين همان منظور شاعر شيعي است كه گفته است:



كان كل مكان كربلا لدي

عيني و كل زمان يوم عاشورا



يعني: در برابر ديدگانم هر مكاني كربلا و هر زماني روز عاشورا است.

عاشورا در تاريخ ما شيعيان بسيار اهميت دارد، به طوري كه حيات ما، زندگي و انسانيت و شرف ما به اين حادثه بستگي دارد و ما بايد اين مكتب را زنده نگه داريم تا پرتوي از روح حسيني در ملت ما بتابد و بر كالبد نيمه جان ما روح بدمد. متأسفانه اين حادثه نيز از دسيسه ي تحريفگران و جهل جاهلان محفوظ نمانده و بر چهره ي تابناك آن غبار تحريف نشسته است.

اين كتاب كم حجم در صدد آن است كه غبار تحريف را از سيماي آن بزدايد و براي شناخت هر گونه تحريف ميزان و معياري به دست بدهد كه در پرتو آن غبار هر گونه جعل و تحريف از چهره ي اين رستاخيز عظيم زدوده شود. انشاءالله

حوزه علميه - داود الهامي 2 / 12 / 77