بازگشت

پيام هاي اخلاقي (تبيين)


اخـلاق، يـكـي از سـه بـعد عمده دين است و اسلام بر سه بعد اصلي (اعتقاد)، (احكام) و (اخلاق) استوار است وتكميل ارزشهاي اخلاقي و جهت خدايي بخشيدن به صفات و رفتار انسانها از اهداف عمده بعثت انبياست. پيامبر اكرم (ص) نيز فرمود: (اِنّي بُعِثْتُ لاُتَمِّمَ مَكارِمَ الاَخْلاقِ)

تـصـحـيـح مـنـش و رفـتـار انـسـان و كـاشـتـن بـذر كـمـالات اخـلاقـي وخصال متعالي انساني در نهاد جان انسانها، بخشي مهمّ از رسالت پيامبر وامامان است. اخلاق را از كـجا مي توان آموخت؟ از گفتار و رفتار معصوم. چرا كه آنان اسوه اند ومظهر شايسته ترين خـصـلتـهـاي انـسـانـي وخـداپـسـند. وعاشورا چيست؟ جلوه گاه خلق وخوي حسيني و مكارم اخلاق در برخوردهاي يك حجّت معصوم.

حادثهّ كربلا و سخناني كه امام حسين (ع) و خانواده او داشتند و روحيات و خلق و خويي كه از حماسه سازان عاشورا به ثبت رسيده است، منبع ارزشمندي براي آموزش اخلاق و الگوگيري در زمينه خودسازي، سلوك اجتماي، تربيت ديني و كرامت انساني است.

مـسـائلي هـمـچـون صـبـوري، ايـثـار، جـوانمردي، وفا، عزّت، شجاعت، وارستگي از تعلّقات، توكّل، خداجويي، همدردي و بزرگواري، نمونه هايي از (پيام هاي اخلاقي) عاشورا است و در گوشه گوشه اين واقعه جاويدان، مي توان جلوه هاي اخلاق را ديد.