بازگشت

پيكار مستقيم و غير مستقيم با ارزشهاي ديني


از آنجا كه مهمترين رمز موفقيت دين اسلام در فراگيري جهاني، انطباق اصول و فروع آن با «فطرت و عقل سليم» بود كه از سرچشمه ي زلال وحي نشأت مي گرفت و در مسير تاريخي خود همگان را از آن سيراب مي نمود، مغرضان درصدد برآمدند تا براي جلوگيري از اشتياق و عطش بشر نسبت به معارف اوليه اسلامي، اين آب معرفت را گل آلود نمايند؛ از جمله با تفسيرهاي غلط، با حذف اسناد، با وارد نمودن افكار و عقايد خرافي و انتساب آنها به دين و قرآن نظير افسانه ي غرانيق و غيره كه از ديد قرآن، بيشترين صدمات در اين زمينه از ناحيه ي قوم يهود وارد شده است و به تعبير آية الله شهيد استاد مطهري «اينها قهرمان تحريف در طول تاريخ هستند» كه البته مسيحيت صليبي و سلاطين اموي و مرواني و عباسي نيز با آنها در اين مسأله ي وحدت استراتژي داشتند.

من الذين هادوا يحرفون الكلم عن مواضعه [1] .

گروهي از يهود كلام خدا را از جاي خود تغيير دادند.

يحرفون الكلم عن مواضعه [2] .

قوم يهود بيش از ديگران به حقايق ديني واقف بودند و همانها باعث تحريف در معارف الهي شدند و اين عمل به عنوان يك روش در بين آنها متداول گشت و امروز نيز شاهد تلاش گسترده ي جهاني آنها در بنگاه هاي سخن پراكني رسمي دنيا هستيم. مسلما حادثه ي عاشورا نيز از تيغ سانسور و تحريف خبري آنها جان سالم به در نبرده است.

مغرضان براي تحريف از شگردهاي مختلفي بهره جستند كه مي توان به مهمترين آنها اشاره كرد:

الف - مخدوش كردن «علم» امام (ع) و «عصمت» او و انجام مغالطه و عوامفريبي: در تاريخ نوشته اند كه امام حسين (ع) فردي بود از جمله ديگر افراد بشر و از آينده خود بي خبر بود و گرنه امام معصوم، دست به «خودكشي» نمي زد.

ب - تذلل و درخواست عاجزانه امام حسين (ع) در روز عاشورا در مقابل دشمنان براي جرعه اي آب.

ج - خدشه در هدف اصلي حضرت سيدالشهداء (ع):

تمامي احكام و قوانين اسلام بدون پشتوانه اجرايي از طريق برقراري حكومت، لغو و عبث خواهد شد، پس ديانت با سياست ممزوج و تفكيك ناپذير است و همانگونه كه رهبر معظم انقلاب اسلامي در كنگره امام رضا - عليه السلام - فرمودند: «تمامي فعاليتهاي ائمه اطهار (ع) داراي يك جهت واحد سياسي يعني با هدف برقراري حكومت اسلامي بوده است»، لذا دشمنان براي جلوگيري از تحقق چنين هدف والا چاره انديشي كرده و زيربنايي ترين آن چاره ها طرح «جدايي دين از سياست» و ايجاد انحراف در بيان هدفهاي قيام حسين بن علي (ع) بود.

همانگونه كه امروز شاهديم، در تمامي مجالس عزاداري سيدالشهداء (ع) از هر نكته اي سخن مي رود بجز اهداف سياسي او، غافل از اينكه:

سيدالشهدا از آغاز حركت بطور مكرر طي بيانيه هاي شفاهي و كتبي هدف از قيام خود را «اصلاح دين و امر به معروف و نهي از منكر» دانستند و تحقق اين هدف در برابر فاسقترين و شرورترين فرد تاريخ بشر - يزيد بن معاويه - جز با از بين بردن سلسله منحوس اموي ميسر نخواهد بود آن هم با جهاد و شهادت.

د - خنثي سازي اثر شمشير در پيشرفت اسلام:

در تاريخ، از جمله عوامل اساسي حفظ و پيشرفت اسلام در حساسترين لحظات صدر اسلام «شمشير علي بن ابي طالب (ع)» شمرده شده است. قرآن كريم علاوه بر دعوت مؤمنان به جنگ و مبارزه با دشمنان دين و بشريت «حديد» را به عنوان سمبل شمشير و قدرت در رديف رسالت انبيا و كتاب آسماني و دين قرار داده است:

لقد ارسلنا رسلنا بالبينات و انزلنا معهم الكتاب و الميزان ليقوم الناس بالقسط و انزلنا الحديد فيه بأس شديد و منافع الناس. [3] .

لذا سيدالشهداء (ع) در راستاي اصلاح دين جدش در يك رجز حماسي خطاب به شمشيرهاي دشمنان مي فرمايد:

«اگر بنا بر اين است كه دين جدم «محمد (ص)» با خون من محفوظ بماند پس اي شمشيرها مرا در برگيريد.»

در مقابل، مغرضان در تحريف اين حقيقت گفتند:

- حركت امام حسين (ع) و شهادت او به صورت يك دستور خاص محرمانه بوده است.

- امام حسين (ع) قيام كرد تا كشته شود و خون او كفاره گناهان امت باشد.

شهيد مطهري در اين زمينه مي فرمايد:

«ملت مسلمان ندانسته خيلي چيزها را از دنياي مسيحيت بر ضد اسلام گرفته است. «يكي از اصول معتقدات مسيحيت مسأله به صليب كشيدن مسيح است براي اينكه فادي باشد (كفاره گناهان).»

- تمامي هدف مبارزه در روز عاشورا در دستيابي به آب رودخانه فرات متمركز مي شود، افزون بر تذلل در پيش دشمنان.

- گريستن و گرياندن موضوعيت دارد.


پاورقي

[1] سوره نساء، آيه 46.

[2] سوره مائده، آيه 25.

[3] سوره حديد، آيه 25.