بازگشت

راه حل ها و راهبردها


در مورد هر بيماري بهترين راه حل، پيشگيري است همان چيزي كه از آن تحت عنوان بهداشت در مقابل درمان (كه بعد از مبتلا شدن بيمار است) ياد مي شود. پس اگر ما ريشه هاي اين عوامل را برطرف كنيم مي توانيم از تكرار تاريخ و تنها ماندن حسين زمان جلوگيري كنيم، اينك با همديگر راهكارها را مرور مي كنيم:

1 - مبارزه با نفس، تزكيه ي عمومي جامعه و پالودن جامعه از آلودگي هاي اخلاقي، بوسيله ي امر به معروف و نهي از منكر، مي تواند جلوي طمع، حرام خوري و ميل به بي بند و باري را بگيرد البته اين وظيفه ي مهم علماي دين بلكه همه مردم است.

2 - آگاه كردن جامعه از شرايط اجتماعي، سياسي و اقتصادي حاكم بر جهان، مسلمين و شناخت دوست و دشمن مي تواند از جهل، غفلت و فريب مردم جلوگيري كند و اين مطلب در خنثي سازي تبليغات دشمن بسيار مؤثر است كه اين از وظايف دستگاه هاي تبليغاتي است.

3 - ايجاد رابطه ي بين امام و امت، بوسيله ي ملاقات ها، نمايندگان، تبليغات، سخنراني ها و تبيين جايگاه اعتقادي امامت، و توجه دادن مردم به مقام ولايت و امامت مي تواند از پيدايش كينه هاي ناخواسته و جاهلانه جلوگيري كند.

4 - شناخت مواضع حساس و مقاصد دشمن در تبليغات و جلوگيري يا خنثي سازي تبليغات دشمن نقش مهمي در خنثي سازي توطئه ي


دشمن دارد.

5 - مؤمنان نبايد بهانه اي براي تبليغ و اقدام به دست دشمن بدهند. (مثل عطش عثمان).

6 - شناسايي افراد منافق و حيله هاي آنها، معرفي حيله هاي آنها به جامعه يا آگاه كردن رهبري جامعه از موارد حيله، تاثير بسزايي دارد.

7 - تقويت بنيادهاي اعتقادي مردم، موجب مي شود كه دين در اعماق قلب آنها رسوخ يابد و برخلاف دستورات ديني عمل نكنند.

آري برون آوردن دين از لقلقه ي لسان و رسوخ دادن آن در جان مردم موجب وفاداري بيشتر مردم به دين و رهبران حق مي شود.

8 - تقويت جايگاه رزمندگان و مجاهدان اصيل در جامعه ي اسلامي.

اگر مردم ارزش جهاد و مجاهدان اوليه و مبارزان دوره ي تنهايي و غربت اسلام را بدانند و به آنها علاقمند باشند ديگر جايي براي تنها گذاشتن آنان و يا كينه پيدا نمي شود.

ولي اگر محيط طوري دگرگون شود كه فرصت طلبان و نااهلان بر مصادر امور قرار گيرند و زمام فكري و تبليغاتي جامعه را در دست گيرند آنگاه حسين ها تنها خواهند ماند.