بازگشت

غفلت يا اغفال


عدم اطلاع از اوضاع سياسي و نظامي زمان عامل غفلت و فريب خوردن مردم مي شود.

آري گاهي تبليغات دشمن تا آن اندازه ي قوي است كه بعضي از افراد را به كلي غافل مي كند و فريب مي دهد به طوري كه حقايق را وارونه مي بينند.

تا آنجا كه با قصد قربت و نزديكي به خدا، به جنگ اولياء الهي و امامان


معصوم عليه السلام مي روند.

امام سجاد عليه السلام در مورد واقعه ي عاشورا مي فرمايد: «هيچ روزي مثل روز حسين عليه السلام (عاشورا) نبود. سي هزار نفر كه گمان مي كردند مسلمان هستند به قصد تقرب به خدا، خون امام عليه السلام را ريختند». «كل يتقرب الي الله عزوجل بدمه و هو بالله يذكر هم فلا يتعظون.» [1] .

اين حادثه ي تلخ، يك درس اجتماعي براي ما است كه مواظب تبليغات سوء دشمن باشيم و از امامت و ولايت جدا نشويم. چرا كه جدايي از ولايت، انسان را به دام تبليغات دشمن مي اندازد و او را مسموم مي كند، بطوري كه دو بين مي شود و حقايق را وارونه مي بيند يعني بجاي اينكه با قصد تقرب به ياري امام عليه السلام بشتابد، روياروي او قرار مي گيرد. و بدترين و مبغوض ترين اعمال را، بهترين كارها مي داند و آنرا موجب نزديكي به خدا بشمار مي آورد. البته اين مطلب علل و زمينه هايي دارد كه لازم است در هر جامعه اي ريشه يابي و درمان شود تا از تكرار تاريخ جلوگيري شود.

براي مثال: تغيير ارزش ها يا كم رنگ شدن ارزش هايي مثل جهاد و ايمان به ولايت، فريب خوردن جامعه از دشمن به خاطر عدم اطلاعات كافي از اوضاع سياسي و اجتماعي، غرقه شدن در دنيا و... مي تواند از اين زمينه ها و عوامل باشد.


پاورقي

[1] بحار، ج 44، ص 298.