بازگشت

امدادهاي غيبي تعيين كننده ي سرنوشت جنگ


جنگ پديده ايست معلول طغيانهاي دروني بشر، كه در هر عصر و دوراني بوقوع مي پيوندد، و زمان و مكان نمي شناسد. و در هر منطقه اي فرهنگ مخصوصي را ارائه مي دهد. در آئين ستيزه جوئي، نقش عوام فريبي را پياده مي كند، سعي در تطميع اموال مردم و حكومت بر آنان موجب پيكارها مي شود ودر عين حال از هدف خود دفاع مي كنند به عنوان برقراري نظم نوين - و صلح پايدار و....

آنچه كه مهم است فرهنگ جنگ نزد رهبران اسلام، انسان سازي، و ريشه كن كردن فساد و تباهي، و شكستن غرور مستكبرين، و باهتزاز درآوردن پرچم يگانگي است. چون هدف برقراري توحيد و نابودي شرك در نبردهاي مسلمين با دنياي شرك و كفر است، و تامين غرائز دروني بتوسط كوبيدن دسته ي ديگر، نزد رهبران دين مبين اسلام، اكيدا مورد مذمت قرار گرفته؛ از اين رو وقتي با اهداف عاليه ي جهاد آشنا مي شويم بحث از امدادهاي غيبي را كسي مي گويد كه مي خواهد معرفت يكتاپرستي را، از راه نفوذ در مردم به آنان بياموزد و ميدان را مركز مبارزه با شرك قرار دهد. پيوسته از رشد الهي جمعيت سخن مي گويد. اما آن كسي كه مادي مي نگرد براي او درك امدادهاي غيبي ميسر نيست، و جالب توجه اين جاست كه در آيه ي


شريفه، نسبت به اين امداد الهي در جنگهاي حق طلبانه مسلمين صريحا اشاره شده است و ما به ذكر اين آيه اكتفا مي كنيم تا اينكه بيشتر از بيانات حماسه ساز عاشورا حسين بن علي عليه السلام استفاده كنيم.

بلي ان تصبروا و تتقوا و يأتوكم من فورهم هذا يمددكم ربكم بخمسة آلاف من الملائكة مسومين، و ما جعله الله الابشري لكم و لتطمئن قلوبكم به ما النصر الا من عندالله العزيز الحكيم. [1] .

آري! اگر صبر پيشه كنيد، و تقوي بورزيد، و مشركين اگر ابتداء با شما روبرو شدند خداوند شما را به پنج هزار فرشته ياري مي دهد. اين امداد خداوند بشارت براي شماست و اطمينان دلهايتان به اين امداد الهي است. پيروزي فقط از آن خداوند عزيز و حكيم است.


پاورقي

[1] آل‏عمران /126-125.