بازگشت

سوره آل عمران


سوره «آل عمران » سومين سوره قرآن كريم و داراي دويست آيه است . اين سوره ازسوره هاي مدني است و پيامبر گرامي اسلام در فضل قرائت آن فرموده است : هركس اين سوره را قرائت كند در عوض هر آيه آن ، امان و محافظتي از آتش پل جهنم است .

(ان الله اصطفي آدم و نوحا و آل ابراهيم وآل عمران علي العالمين ذرية بعضها من بعض .)

بي گمان خداوند آدم و نوح و خاندان ابراهيم وعمران را براي هدايت مردم برگزيد در حالي كه برخي از آنان از نسل ديگري مي باشند.

امام حسين (ع) تبار و نسل خود و گزينش آنان براي هدايت انسان را فرمودند:

و الله ان محمدا لَمن آل ابراهيم و ان العترة الهادية لمن آل محمد؛ سوگند به خدا!بي شك «محمد» از نسل ابراهيم است و فرزندان پاك و معصوم ايشان از خاندان محمدمي باشند.

(فمن حاّجك من بعد ما جائك من العلم فقل تعالوا ندع ابناءنا و ابناءكم و نساءنا و نساءكم و انفسنا و انفسكم ثم ّ نبتهل فنجعل لعنت الله علي الكاذبين )

هر گاه بعد از علمي كه به تو رسيده باتو به ستيزه بر خيزيد به آنها بگو بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم وشما فرزندان خود را، ما زنان خويش و شما زنان خود را و ما نفوس خود و شما نيز نفوس خود، آنگاه مباهله كنيم ولعنت خدا را بر دروغ گويان قرار دهيم .

امام حسين (ع) درباره افراد همراه پيامبر در مقابل نصاراي نجران در انجام مباهله خطاب به مسلمانان مي فرمايد:

انشدكم الله اتعلمون ان رسول الله (ص) حين دعا النصاري من اهل نجران الي المباهله لم يأت الا به و بصاحبته و ابنيه .

سوگند مي دهم شمارا به خدا، آيا نمي دانيد كه پيامبر خدا ـ كه درود خدا بر او و خاندانش باد ـ در زمان مباهله با نصاراي نجران كسي جز علي و همسرش و دو فرزندش با خود نياورد.

ومسلمانان مي گويند: درست است .