بازگشت

پاسخ امام حسين به نامه مسور بن مخرمه


«استخير اللّه في ذلك». از جـمـلـه كـسـانـي كـه امـام (ع) را از رفـتـن بـه سـمـت عـراق بـرحـذر داشـتـه، «مـسـور بن مخرمه» [1] است او نامه اي به اين مضمون براي حضرت نوشت: «ايـاك ان تـغتر بكتب اهل العراق، و يقول لك ابن الزبير، الحق بهم، فانهم ناصروك، اياك ان تبرح الـحـرم، فـانهم ان كانت لهم بك حاجة فسيضربون اباط الابل حتي يوافوك، فتخرج اليهم في قوة و عدة» [2] .

يـعـنـي: «مـبادا به نامه هاي مردم عراق، مغرور شوي و سخن عبداللّه بن زبير را بپذيري و به عراق بـروي، مـبادا از مكه دور شوي، اگر مردم عراق واقعا به شما احتياج دارند، زير بغلهاي شتر بزنند (يـعـنـي بر شتران راهوار سوار شوند) و خودرا به زحمت بيندازند تا به خدمت شما رسيده آنگاه با قدرت و امكانات، خارج شويد (يعني تنها نوشتن نامه كافي نيست بلكه بايد حركت كنند و خودشان به حضور برسند»).


پاورقي

[1] «مـسـور بـن مـخـرمـه» در سـال دوم از هـجـرت مـتـولد و در سال هشتم به مدينه آمده و رسـول خـدا (ص) را ديده خاطراتي از آن حضرت نقل کرده است، بعد همراه «عبداللّه بن زبير» بـوده تـا آنـکه سپاهيان يزيد که در سنه 64 بعد از «واقعه حره» براي جنگ با «عبداللّه بن زبير» مکه را در محاصره قرار دادند، سنگي به «مسور» اصابت کرد و کشته شد (الاصابه، ج3، ص 420).

[2] حياة الحسين، ج3 /ص 24 تاريخ ابن عساکر، ترجمه الامام الحسين (ع)، ص 220.