بازگشت

صفات معنوي


آسمان معدن و سرچشمه فيوضات الهي است، و حسين معدن آن فيوضات است، اما (با اين تفاوت كه) حصول به آن آسان تر و اسباب آن فراهم تر و اثر بخشي آن بيشتر است. آسمان محل بالاتر رفتن دعا و استجابت آن است، نام حسين عليه السلام نيز موجب استجابت دعاست، كما اينكه اين امر در دعاي آدم و زكريا عليهماالسلام و ديگر كساني كه متوسل به خمسه طيبه شده اند، تحقق يافته است.

فرياد مظلوم به آسمان مي رسد، از كربلا هم فرياد مظلومان به نحو خاصي برخاست. ناله يتيمان به آسمان مي رسد، بويژه آنگاه كه گريه كنند عرش ‍ خدا مي لرزد؛ در كربلا هم ناله يتيمان با آن شرايط خاص خودشان، بلند گرديد.

در آسمان براق وجود دارد كه سوار خود را تا قاب قوسين رساند؛ در كربلا نيز ذوالجناح وجود داشت كه صاحبش را - آنگاه كه از زين به زمين افتاد - به مرتبه انا من حسين، (من از حسينم) رساند. آسمان معراج پيامبران است، اما كربلا معراج فرشتگان مي باشد. آسمان، موقعيت مؤثر در هوا و زمين دارد، اما موقعيت كربلا در آسمان و عرش اثر گذاشت. در آسمان فرشتگاني وجود دارند كه در حال تسبيح، تهليل و تكبير هستند و گروه هايي در حال قيام و ركوع و سجود و قنوت اند؛ اما در كربلا فرياد و ناله و استغاثه بلند بود، كه اين ناله و فرياد در عالم عبوديت و تسليم از تسبيح ملائكه، نزد خداوند محبوب تر است. در آسمان تمامي فرشتگان در برابر آدم سجده كردند، اما در كربلا همه ملائكه و پيامبران بر بدن حسين عليه السلام نماز خواندند.

خداوند آسمان را به سقف مرفوع و برافراشته توصيف كرده است، و حسين عليه السلام را نيز سقف رافع درجات، براي متوسلين به او قرار داد. و نيز خداوند آسمان را به سقف محفوظ توصيف كرد، امام حسين عليه السلام را نيز سقف حافظ براي كساني قرار داد كه به او پناه مي برند.

خداوند در مورد آسمان فرموده است: و انزلنا من السماء ماء طهورا [1] (از آسمان آب پاك فرو فرستاديم)، ولي امام حسين عليه السلام سبب نزول آب پاك است، زيرا به خاطر اوست كه باران را فرو مي فرستد، و همچنين هنگامي كه طلب باران كرد، باران بر او نازل شد و مخلوقات خدا از چهارپايان تا مزارع و مردم بسياري از آن سيراب شدند. علاوه بر اين، خداوند به آن حضرت اين ويژگي را داده است كه به واسطه او آبي فرو فرستاده كه همه ناپاكي ها و بليات معنوي را پاك مي كند، و آتش را خاموش ‍ مي سازد، كه اين آب، درست از آب بهشت است.

خداوند درباره آسمان فرموده است و في السماء رزقكم و ما توعدون [2] (روزي شما و آنچه به شما وعده داده شده، در آسمان است.) بنابراين روزي دنياي فاني در آسمان است؛ اما روزي حيات جاودان و آنچه از فوز و دستيابي به بهشت ها و درجات آن به شما وعده داده شده، در حسين عليه السلام است.


پاورقي

[1] فرقان، آيه 48.

[2] زاريات، آيه 22.