بازگشت

علي اكبر در زيارت ناحيه مقدسه


در زيارت ناحيه مقدسه امام زمان درباره حضرت علي بن الحسين علي اكبر چنين مي خوانيم:

السلام عليك يا اول قتيل من نسل خير سليل من سلالة ابراهيم الخليل، صلي الله عليك و علي ابيك اذ قال فيك: قتل الله قوما قتلوك يا بني ما اأجرأهم علي الرحمان و علي انتهاك حرمة الرسول، علي الدنيا بعدك العفا، كاني بك بين يديك ماثلا و و للكافرين قاتلا، قائلا:



انا علي بن الحسين بن علي

نحن و بيت الله اولي بالنبي



اطعنكم بالرمح حتي ينثي

اضربكم بالسيف احمي عن ابي



ضرب غلام هاشمي عربي

و الله لا يحكم فينا بن الدعي



حتي قضيت نحبك و لقيت ربك، اشهد انك اولي بالله و برسوله و انك ابن رسوله و حجته و أمينه حكم الله علي قاتلك مرة بن منقذ بن النعمان العبدي لعنه الله و اخزاه و من شركه في قتلك و كانوا عليك ظهيرا اصلأهم الله جهنم و سائت مصيرا و جعلنا الله من ملاقيك و مرافقي جدك و ابيك و عمك و اخيك و امك المظلومة و ابرء الي الله من اعدائك اولي الجحود و السلام عليك و رحمة الله و بركاته.

«سلام بر تو اي اولين شهيد از نسل بهترين نسلها كه از نسل ابراهيم خليلي».

درود خدا بر تو و بر پدرت هنگامي كه درباره دشمنت نفرين كرد: كه خدا بكشد قومي را كه ترا كشتند، پسرم اينان چقدر نسبت به خدا و به ريختن احترام رسول خدا جسورند علي جان پس از تو خاك بر سر دنيا و زندگي دنيا.

گويا مي بينيم وقتي را كه در برابر دشمن ايستاده جنگ مي كردي و اين چنين رجز مي خواندي: من علي فرزند حسين بن علي هستم به خانه خدا قسم كه ما به پيامبر سزاوارتريم در حمايت از پدرم شما را با نيزه و شمشير آن قدر ميزنم تا بشكند تا شما ضربه جوان هاشمي عربي را ببينيد كه بخدا سوگند هرگز زنازادگان بر ما حكومت نخواهند كرد. تا آن كه وظيفه ات را به پايان رساندي و خداي خود را ملاقت نمودي.

آري گواهي مي دهم كه تو به خدا و رسولش نزديكتر و سزاوارتري كه تو فرزند رسول خدا و فرزند حجت و امين اوئي، خدا عليه قاتل تو مرة بن منقذ عبدي و هر كه با او


كمك كرد حكم فرمايد و آنها را لعنت كند و خوار و زبون سازد و آنان را عذاب جهنم بچشاند كه بد جايگاهي است، و خدا ما را از كساني قرار دهد كه با تو ملاقات كنيم و از هم نشينان جد و پدر و عمو و برادر و مادر مظلومه ات باشيم و از دشمنان تو در پيشگاه خدا بيزاري مي جوئيم كه منكر حق و حقيقتند و سلام و رحمت و بركات خدا بر تو باد» [1] .

نكته: علي اكبر چند موضوع مهم را در رجز گنجانيده است:

1- حمايت از رهبر: اين حملات و ضربات را به عنوان حمايت از پدرم كه امام من است بكار مي گيرم.

2- عزت نفس و امتناع از پذيرش ظلم و جور: تا جان در بدن و نفس در سينه دارم زير بار حكومت ظالمانه فرزند زنا و ناشايست نمي روم.

علي اكبر حقا عزت نفس و اباء و امتناع از پذيرش ظلم و ستم را از پدر به ارث برده است.

نكته ي ديگر اينكه از زيارت ناحيه مقدسه استفاده مي شود كه مادر علي اكبر در كربلا بوده است.


پاورقي

[1] بحار65:45 و 269:101 - مقاتل الطالبيين ص 114.