بازگشت

شبهه افكني ها


خدشه نخست را برسند حديث خدشه وارد نموده اند كه مي فرمايند عمرو بن شمر را رجاليون مانند نجاشي و اين غضايري توثيق ننموده اند بلكه تضعيف هم كرده اند. و معتبرترين نقل هم نقل كليني از بصاير الدرجات محمد بن حسن صفار مي باشد كه در سند آن عمرو بن شمر قرار دارد.

خدشه دوم بر درست بودن نقل كليني اين است كه در اين نقل آمده دختر وقتي وارد مسجد شد مجلس به جمالش نوراني شد، كه نويسنده محترم در شگفت است كه چگونه مسجد به ورود يك پادشاه زاده نوراني مي شود!

نكته سوم كه اين نويسنده را در پذيرش اين جريان مردد ساخته اين كه امام علي عليه السلام در مورد تصميم عمر فرموده اند دختران پادشاهان را هر چند كافر باشند نمي توان فروخت.

نكته چهارم كه ترديد اين پژوهشگر را افزوده اين كه هنگامي كه نگاه عمر به دختر افتد دختر شاه زاده روي بر تاييد و نسل خويش هرمز را نفرين نمود. با اين كه هرمز به رسول الله (ص) بي ادبي نكرده بود. بي ادبي از خسرو پرويز از فرزند هرمز رخ داده كه نامه رسول الله (ص) را پاره نموده بود. هرمز كه فرزند انوشيروان است چرا مورد نفرين قرار گيرد؟

و نيز نكته پنجم كه به شگفتي اينان افزوده، امام سجاد به اين نسب افتخار نموده باشد من فرزند دو برگزيده هستم كانا ابن خير تين. چگونه امام سجاد به نسلي كه از تبار شاهان است آن هم مشرك و احيانا مجوس بوده است افتخار مي نمايد؟! امام سجاد كه فرزند زاده پيامبر است، از اين گونه تبارها بي نياز است كه خود را پادشاه زاده مجوسي قلمداد نمايد.

و نيز نكته ديگر كه مطرح است زمان ازدواج اين دختر با امام حسين عليه السلام كه در خلافت عمر در حدود سال بيست و سوم هجري بوده با زمان ولادت امام سجاد همخواني ندارد كه در سال 37 هجري ثبت شده است زيرا چگونه اين خانم نازا بوده آنگاه بعد از 14 سال فرزند به بار مي آورد؟! [1] .

افزون بر اين ها در جنگ مسلمآنان با ايران يزدگرد در مداين بوده است بعد از مشاهده آثار شكست به جلوان آنگاه به قم و كاشان و سپس به اصفهان و كرمان گريخته و از آنان جا به مرو، در مرو هم در اسياب توسط آسيابان كشته مي شود. در بين سفر تمام كاركنان و هدم و حشم وي همراه بوده است. در جايي نگاشته نشده است كه دختران وي اسير دشمن شده باشند. همانند اين موارد باعث شده است كه برخي در همسر بودن شهر بانو دختر يزدگرد با امام حسين ترديد نمايند. آنگاه مكاني كه در كوهي نزديك شهر ري به عنوان بي بي شهر بانو مشهور است، نيز به اين موضوع افزون شده و بي اساس بودن اين موضوع بر ترديد برخي فزوني بخشيده است.


پاورقي

[1] نقل از کتاب زندگاني امام علي بن الحسين، ص 14 به بعد.